Bitcoin is sinds de bodem meer dan 84% in waarde toegenomen en wordt op dit moment ruim boven de 27.000 dollar verhandeld. In de analyse van vandaag bespreken we eerst de grafiek van Bitcoin op de hogere tijdsframe, zodat we een goed beeld krijgen van de lange termijn trend.

Dit geeft ons reden om optimistisch te zijn, omdat de weerstand van de 25.000 dollar overbrugd is. Toch betekent dit niet dat de Bitcoin koers nu alleen maar gaat stijgen.

Als we namelijk verder inzoomen op de grafiek, dan zien we dat op de 4-uursgrafiek een patroon gevormd is dat kan leiden tot een daling van de koers op de korte termijn …

Weekgrafiek van Bitcoin is bullish

Zoals ik in mijn analyse van afgelopen vrijdag heb aangegeven, is het van cruciaal belang voor de Bitcoin koers dat de weekcandle boven de weerstand van de 25.000 dollar sluit. Dit prijsniveau is namelijk niet alleen belangrijk vanwege horizontale weerstand van een eerdere piek, maar ook vanwege de belangrijke indicator die de koers daar tegenkomt: de 200 Week SMA.

Deze indicator telt de afgelopen 200 weekkoersen bij elkaar op en neemt het gemiddelde. Hierdoor ontstaat de blauwe lijn op de onderstaande grafiek.

BTC/USD 1W

Zoals je kunt zien, heeft de koers een heel aantal weken weerstand ondervonden van deze indicator. In voorgaande bearmarkets was deze indicator juist vaak een ondersteuningsniveau waarop bodems werden gevormd.

In de bearmarkt van de afgelopen twee jaar is de koers echter onder deze 200 Week SMA gezakt. Zoals je weet, verandert een belangrijke ondersteuning vaak in een weerstand wanneer de koers eronder door breekt. Dit is ook de afgelopen tijd gebeurd.

Met de doorbraak van de weerstand ziet de grafiek er nu een stuk positiever uit. Hoewel de koers natuurlijk altijd correcties kan laten zien, is de koers op de lange termijn nu een belangrijke mijlpaal gepasseerd. Het is nu van cruciaal belang om boven deze indicator te blijven om de bullish trend voort te zetten.

Bearish patroon voor Bitcoin

Als we inzoomen op de 4-uursgrafiek, dan zien we dat de koers een patroon vormt dat niet echt bullish is. Het gaat hier om een “falling wedge”, waarbij we steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten zien en de koers in een punt wordt gedreven.

Op een gegeven moment zakt de koers naar beneden uit dit patroon. Dit is afgelopen nacht gebeurt.

BTC/USD 4H

De meeste patronen hebben een specifiek koersdoel. In het geval van deze falling wedge ligt dit rond de 25.000 dollar. Of dit iets hoger of lager zal uitpakken, is nu niet relevant.

Het gaat erom dat je bewust bent dat de kans groot is dat er een correctie zal plaatsvinden. Hierbij kan de koers de eerder verbroken weerstand van 25.000 dollar testen als ondersteuning.

The post Analyse: dit is waarom Bitcoin kan terugvallen tot 25.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.