Gisteren schoot de Bitcoin koers duizenden dollars omhoog. Aan het begin van de dag stondde koers op 27.150 dollar en steeg tot de 30.000 dollar. Een ruime 10 procent stijging. Deze stijging werd veroorzaakt door het nieuws dat de Bitcoin spot ETF van Blackrock was goedgekeurd. Echter, enkele minuten later bleek dit fake-news te zijn, waardoor de koers weer met zo’n 2000 dollar daalde. Toch heeft Bitcoin de dag nog 5% is het groen weten te sluiten, en dat is positief.

In deze analyse bespreek ik allereerst de koerspositie van Bitcoin. Dankzij de mooie stijging heeft de koers een belangrijke weerstand weten te doorbreken en lijken meer groene candles onvermijdelijk. Toch moeten we voorzichtig blijven. Zoals ik in eerdere analyses heb benadrukt, zijn er nog steeds duidelijk bearish signalen.

De koerspositie van Bitcoin

De wick van de dagcandle van gisteren is gigantisch groot, misschien wel een van de grootste die ik ooit gezien heb. Het was een bijzondere dag, niet alleen vanwege de grote fake-out, maar ook vanwege het nieuws dat naar buiten kwam. Nu hebben we een beetje een idee wat de koers gaat doen als de SEC (Amerikaanse financiële waakhond) een Bitcoin ETF goedkeurt: een giga-stijging binnen enkele minuten. Een positief vooruitzicht!

Van de stijging bleef 5% over, en dat heeft ervoor gezorgd dat de weerstand van de 28.000 dollar doorbroken is. Om de stijging vast te houden moet de koers op de daggrafiek boven deze weerstand blijven. Lukt dit, dan is een stijging richting de 29.700 dollar onvermijdelijk, en misschien zelfs wel hoger. Toch moeten we ons niet vergissen. De dagcandles zien er heel aantrekkelijk uit, maar we hebben nog geen bevestiging op de weekgrafiek …

Bitcoin moet de week boven de Bull Market Support Band sluiten

Hoe je het ook bekijkt, de weekgrafiek in combinatie met de Bull Market Support Band is van essentieel belang voor het bepalen van de trend. Op dit moment ziet de weekcandle er zeer positief uit. Het duurt echter nog ruim 5 dagen voordat deze sluit …

Een sluiting boven deze indicator is zeer goed nieuws. Dit betekent dat de weerstand is doorbroken en dat een bulltrend aanstaande is. Mochten we echter opnieuw onder de BMSB sluiten, dan hebben we serieus een probleem. Het is dus van groot belang om de afsluiting van de week nauwlettend in de gaten te houden. Dit houdt simpelweg in dat de koers boven de 28.000 dollar moet blijven.

The post Analyse: dit deed de prijs nadat de Bitcoin ETF ‘goedgekeurd’ werd appeared first on BLOX | Nieuws.