Bitcoin is volledig hersteld van de grote daling van vorige week, die werd veroorzaakt door angst naar aanleiding van de instabiliteit van banken en de problemen met stablecoins. Gisteren sloot de dagelijkse candle 9,5% in het groen. De dag daarvoor ruim 7%. Het optimisme herleeft, en dat is positief. Toch moeten we niet te enthousiast worden. De stijging heeft ons namelijk niet veel verder gebracht dan het niveau van twee weken geleden, toen Bitcoin ook voor ongeveer 24.000 dollar werd verhandeld. De grote weerstand van de 25.000 dollar is dus nog steeds niet doorbroken.

De tweede succesvolle test

In deze analyse richten we ons allereerst op een zeer belangrijke trendlijn die Bitcoin opnieuw getest heeft. Het feit dat de koers nog steeds steun vindt bij deze lijn is een zeer bullish teken. Op de onderstaande grafiek is deze trendlijn weergegeven met de zwarte lijn. Nadat Bitcoin de top rond de 69.000 dollar bereikte, bewoog de koers onder deze lijn en lukte het meer dan een jaar niet om erboven te komen. Begin dit jaar is hier echter verandering in gekomen toen de koers meerdere dag- en weekcandles boven de trendlijn sloot en de lijn al twee keer succesvol heeft getest als ondersteuning. De meest recente test vond vorige week plaats en zoals je kunt zien, is dit zeer positief uitgevallen.

BTC/USDT 1D

Het is altijd een heel belangrijk signaal als een doorbroken weerstand succesvol getest wordt als ondersteuning. Dit geeft een extra bevestiging dat de weerstand niet tijdelijk is doorbroken, maar hoogstwaarschijnlijk zal leiden tot nieuwe hoogtes. Nu de koers de zwarte lijn twee keer succesvol heeft getest, is dit helemaal bullish. Blijft de Bitcoin koers hierboven, dan is de ‘sky the limit’. 

De belangrijkste weerstand

Op de weg naar boven hebben we altijd te maken met weerstanden. Bitcoin beweegt weer richting de 25.000 dollar, waar een zeer grote weerstand ligt. De eerste weerstandslijn die de koers tegenkomt, is de horizontale rode lijn op de grafiek. Dit is het niveau waar de koers in augustus tegen aanliep, en het niet lukte om door te stijgen. Het is van groot belang dat de koers meerdere dagelijkse candles boven deze lijn weet te sluiten.

BTC/USDT 1D

De tweede weerstandslijn die we tegenkomen rond de 25.000 dollar is de zwarte lijn: de 200 Week SMA. Deze indicator berekent het gemiddelde van de afgelopen 200 wekelijkse Bitcoin koersen en creëert zo een belangrijke lijn die in het verleden heeft geholpen bij het vormen van bodems. Tijdens de recente bearmarkt is de koers echter onder deze indicator gezakt en is sindsdien niet succesvol boven de lijn gekomen. Schiet de koers nu verder omhoog, dan willen we een doorbraak van de weerstanden zien op de hoge tijdframes voor extra bevestiging.

Conclusie

Het is nu cruciaal om de weerstand op de 25.000 dollar te doorbreken als we verdere stijgingen willen zien. Hoewel dit geen gemakkelijke taak is, is het van groot belang omdat het de trend voor de komende maanden kan bepalen. Bij het niet doorbreken van de weerstand, zullen ondersteuningsniveaus opnieuw getest worden, zoals het 21.600 dollar prijsniveau.

The post Analyse: deze weerstand moet Bitcoin doorbreken appeared first on BLOX | Nieuws.