Soms geven de felle zonnestralen je een warm lentegevoel en ineens sta je in striemende regen jezelf af te vragen of de zomer ooit nog komt. Is dit het dagelijkse weerpraatje of gaat het over cryptocurrencies?

Wel, soms verschilt het niet veel. De afgelopen dagen deed bitcoin een dappere poging richting de 40.000 dollar (35.500 euro), maar het werd afgestraft met een flinke rode candle. Zijn de donkere wolken ondertussen verdwenen? Laten we gaan kijken naar de grafieken met de bitcoin koers in dollar.

De bears duwen terug

Op de grafiek waarin elke candle staat voor één dag zien we EMA-20 als een verstikkende deken over de candles liggen. Het is een lijn die berekening maakt van de afgelopen 20 candles, waarbij de laatste candles zwaarder meetellen. De lijn is hier rood aangegeven. Al vanaf eind november (zie linksboven in de grafiek) komt de prijs er niet meer structureel boven.

Gisteren en eergisteren viel deze lijn samen met de trendlijn, hier zwart, en vlak erboven lag een weerstand van de fibonacci retracement tool. Het zijn lijnen die stuk voor stuk al geruime tijd in de grafieken staan en blijkbaar was de prijs van bitcoin er niet tegen opgewassen. De bears vonden het welletjes en duwden de bulls terug naar het zuiden.

Daarbij is de relatief korte opwaartse trend (hier paars) doorbroken; een minpunt, maar is de met grijs aangegeven neerwaartse trendlijn niet doorbroken; een pluspunt. 

Pas op de plaats

Als we kijken naar de grafiek waarin elke candle staat voor één uur, dan zie je dat de prijs zich nu vlak boven de grijze neerwaartse trendlijn bevindt. Die lijn valt weer samen met de 0.236 fibonacci-lijn. Er kan hier dus wat steun verwacht worden. Mocht de prijs er toch doorheen zakken, dan ligt er nog een steun tussen de 35.500 en 35.600 dollar (ongeveer 31.500 euro). Als je het positief bekijkt dan zou dat een prima niveau zijn om een flinke sprong omhoog te maken. De blauwe cirkels geven de niveaus aan die op korte termijn in de gaten gehouden kunnen worden.

Resultaten tech-bedrijven

Ik heb al eerder het verband van de prijs van bitcoin en de (tech) aandelen aangekaart. De Amerikaanse aandelenmarkten haalden woensdag met name steun uit de sterke resultaten van Alphabet, het moederbedrijf van Google. In plaats van de aandelen te volgen, leek bitcoin te leiden, in negatieve zin. Want hoewel de aandelen een wisselend beeld lieten zien (waarbij de resultaten van Alphabet reden waren voor optimisme), stortte het aandeel van Facebook-moederbedrijf Meta nabeurs met 23 procent in. De winst viel in het vierde kwartaal lager uit dan verwacht. Wall Street zal volgens de Amerikaanse futures deze donderdag in het rood openen.

De dagen worden alweer langer, maar februari is gemiddeld de koudste maand van het jaar. Of dat ook voor het crypto-weer geldt zullen we binnenkort weten, de lente komt er hoe dan ook aan.

The post Analyse: deze indicator wijst bitcoin af bij 40.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.