Het is een mooie kerst voor veel cryptoinvesteerders. Nu Bitcoin weinig beweegt, schiet de ene na de andere altcoin de lucht in. We gaan kort kijken naar de Bitcoin koers, om vervolgens een blik te werpen op de grootste stijgers. Laten we de grafiek erbij pakken.

Korte blik op Bitcoin

We beginnen deze analyse met de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we een goed beeld kunnen krijgen van het koersverloop. Daarnaast zijn twee groene zones getekend die in het verleden belangrijk waren.

Deze zones liggen rond een koers van 37.500 dollar (onderste zone) en rond 45.000 dollar (bovenste zone). Bitcoin zit hier op dit moment midden tussenin, waardoor er nog weinig is veranderd ten opzichte van de vorige analyse.

Zolang Bitcoin boven de rode lijn blijft, zal er geen daling plaatsvinden richting de 37.500 dollar. Dit hoeft niet te gebeuren, aangezien een break van de bovenste zone waarschijnlijker is. De munt maakt namelijk nog steeds hogere laagtepunten. Lees deze vorige analyses als je een diepere kijk op Bitcoin wil hebben.

Tijd voor altseason?

Dan gaan we nu een blik werpen op de Altcoin Index. Deze kan op dit soort momenten een indicatie geven of het goed is om in altcoins te zitten. De indicator gebruikt namelijk een formule die stablecoins eruit filtert en het gebruikt de volgende formule: het is officieel Altseason als 75% van de top 50 munten beter presteerde dan bitcoin in het afgelopen seizoen (90 dagen).

Zoals je kan zien staat het percentage op dit moment op 63%, nog 12% verwijderd van de officiële altseason. Maar dit percentage blijft langzaam omhoog klimmen. Dit gebeurt vooral omdat de afgelopen dagen veel grote altcoins aan stijgen zijn.

Welke altcoins stegen het meest?

In de afbeelding hieronder is een overzicht te zien van de grootste stijgers (uit de top 50 munten) en hun prestatie ten opzichte van Bitcoin. Als deze coins nog een extra push krijgen, zal dit zeer waarschijnlijk zorgen dat altseason kan beginnen.

In de top 6 staan al 5 coins die ook op BLOX verkrijgbaar zijn. Ik heb het dan over SOL, INJ, AVAX, IMX en NEAR. Deze hebben allemaal buitengewoon gepresteerd in de afgelopen 90 dagen, maar hopelijk kan hier nog een extra kerstcadeautje bovenop.

Let wel op: afgelopen prestaties zijn geen indicatie dat deze munten in de komende weken net zo hard omhoog gaan. Houd vooral de belangrijkste steun en weerstandspunten in de gaten, bij voorkeur van de munten die nog geen grote pumps hebben gehad.

The post Analyse: deze altcoins presteren beter dan Bitcoin, komt altseason eraan? appeared first on BLOX | Nieuws.