Bitcoin kan niet altijd omhoog blijven gaan; correcties horen erbij. De koers van bitcoin is gisteren met 10% gedaald in één dag. Dit is de heftigste daling sinds bijna 30 dagen. Wat kunnen we verder verwachten?

Stijging weggevaagd

Deze week pakken we twee grafieken erbij. We gaan kijken naar de dagelijkse grafiek, om de bewegingen van gisteren te analyseren. Vervolgens kijken we naar de bitcoin dominantie, wat ons iets kan zeggen over de positie van bitcoin in de algehele cryptomarkt.

Als eerste zie je hieronder de dagelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 24-uur staat. Hier zien we dat de candle van gisteren een flinke daling maakte. De stijgingen die we vorige week zagen, zijn hierdoor compleet weggevaagd.

Hierdoor komen we weer in de buurt van de roze zone die we er vaker bijpakken. Dit is de plek waar bitcoin zijn hoogtepunt maakte in 2017, en dient nu als belangrijkste ondersteuning. Tot nu toe houdt de prijs zich hier redelijk boven, maar het was natuurlijk beter geweest als bitcoin gewoon omhoog was gegaan.

De prijs gaat natuurlijk niet in één keer omhoog en omlaag, dus dat kunnen we niet verwachten. Het is op dit moment in ieder geval belangrijk om op deze zone te letten. Mocht bitcoin hieronder sluiten, dan kan het wel eens zijn dat de koers richting de 12.000 dollar beweegt.

De dominantie maakte een spurt

Als tweede gaan we kijken naar de dagelijkse grafiek van de bitcoin dominantie. Dit is het percentage van de markt wat uit bitcoin bestaat. 100 betekent dus dat 100% van de cryptomarkt uit bitcoin bestaat, en 0% dat de cryptomarkt helemaal geen bitcoin bevat. Dit zijn natuurlijk uitersten die waarschijnlijk nooit bereikt gaan worden.

De dominantie staat op dit moment rond de 40%. De rest van de markt (60%) bestaat dus uit stable- en altcoins. In een vorige analyse vertelde we al dat dit percentage op een cruciaal punt zat en waarschijnlijk zou stijgen.

In een andere analyse vertelde we wat dit kon betekenen. Hiervan is het eerste scenario uitgespeeld: ‘Groeit de dominantie en ook de koers, dan zal de rest van de markt (alt- en stablecoins) niet veel bewegen. Het is op dat soort momenten goed om in bitcoin te zitten, omdat de koers het dan uitstekend doet’, zo luidde die analyse.

Een kleine correctie

Na de klap van gisteren is de dominantie samen met de prijs weer even gezakt. Maar toch lijkt het alsof de dominantie over de komende weken groter gaat worden. Het percentage leek namelijk even buiten de lijntjes te kleuren (de beweging onder de blauwe zone), maar het zit nu weer tussen de twee levels.

Een logisch gevolg hiervan is dat de dominantie weer zal stijgen naar de bovenste blauwe zone. Dit heeft bitcoin namelijk tot nu toe elke keer gedaan toen het daar aankwam. Het kan echter wel gebeuren dat de dominantie eerst even terugkomt naar de onderste blauw zone om te laten weten dat de zone nog relevant is. Wat dit kan betekenen voor de cryptomarkt, hangt van het koersverloop af.

The post Analyse: daling van 10% in 24 uur, hoe ziet bitcoin er nu uit? appeared first on BLOX | Nieuws.