Cardano heeft afgelopen week een belangrijke support verloren. Dit resulteerde in een flinke daling, waardoor de koers op een ander belangrijk steunpunt terechtkwam. De vorige keer dat ADA rond deze koers zat, steeg de munt meer dan 60%. Kan de munt dit nog eens klaarspelen? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat ADA ervoor?

Om een goed beeld te krijgen van alle steun- en weerstandspunten van ADA, moeten we een grote grafiek erbij pakken. Een voorbeeld daarvan is de wekelijkse grafiek, zoals hieronder weergegeven. Hierdoor kunnen we ver terugkijken in de koers, en dat is belangrijk.

Het is namelijk al vaker gebleken dat oude prijslevels nog steeds van invloed kunnen zijn in de toekomst. Het is daarom goed om deze levels te allen tijde helder te hebben. In de grafiek hieronder zijn die getekend als 2 rode zones, een blauwe lijn en een blauwe zone.

De bovenste rode zone kunnen we nu even laten voor wat het is, maar de onderste zone is wel erg belangrijk. Dit is de plek waar ADA al vaker zowel weerstand als ondersteuning vond, en het blijkt dit keer ook weer van invloed.

Cardano is hier beland nadat het afgewezen werd bij de blauwe lijn. Dit was een weerstandspunt dat zijn oorsprong vindt in een vorig laagtepunt. Vervolgens leek er een beetje hoop te zijn dat ADA van de blauwe zone af kon kaatsen (die daar een stuk onder ligt), maar ook dat scenario kreeg een negatieve wending.

Opwaartse trend gebroken

Om dit te bekijken, pakken we er ook even de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we deze prijslevels en de reacties hierop beter kunnen zien. Dit zijn dezelfde levels als in de eerste grafiek, maar dan meer ingezoomd.

Zoals je kan zien, steeg Cardano in december boven de rode zone uit. Dit gaf de koers een impuls om naar de weerstandslijn van ongeveer 0,75 dollar te stijgen. De munt leek toen aan een opwaartse trend te beginnen met steeds hogere hoogtes en hogere laagtes.

Helaas werd deze trend onlangs onderbroken toen Bitcoin een heel stuk naar beneden zakte. Zoals je ziet reageerde ADA al vaker op de blauwe zone, en het was ook de verwachting dat de munt hier weer een hoger laagtepunt zou planten. Maar toen deze zone verloren ging, daalde de munt in rap tempo.

Hierdoor is de munt nu weer aangekomen bij de rode zone. En om meer te kunnen zeggen over de koersverwachting, moet ADA eerst wat meer informatie geven. De munt heeft namelijk een lager laagtepunt gemaakt, waardoor de opwaartse trend niet meer intact is.

Daarentegen heeft de munt wel support gevonden op een level die de koers al eerder bij 0,74 dollar bracht. Om meer te kunnen zeggen over de richting die ADA heengaat, zou ik eerst een reactie willen zien. Dit zou kunnen in de vorm van een opwaartse trend op de korte termijn, of door een daling onder de rode lijn. Let daarbij wel op dat dit laatste scenario erg negatief zou zijn en zou zorgen voor een verdere daling.

The post Analyse: Cardano (ADA) terug op prijslevel dat koers bij 0,75 dollar bracht appeared first on BLOX | Nieuws.