De bullish trend van Cardano lijkt geen einde te kennen. Sinds de bodem op de 22 cent is de koers al met 190% gestegen, en dat maakt deze munt een mooie investering. Sinds vandaag is de koers weer uit een positief patroon gestegen, en lijkt de stijging door te zetten. Hoelang nog voordat Cardano weer boven de 70 cent verhandelt wordt? In deze analyse bespreken we de trend van deze munt en pakken we verschillende grafieken erbij.

De 4-uursgrafiek: uitbraak uit een bull pennant

Op de grafiek hieronder zie je duidelijk dat de koers steeds hogere laagtepunten maakt, en rond hetzelfde niveau hoogtepunten. Hierdoor kunnen we een bull pennant onderscheiden. Dit bullish patroon, zoals de naam al suggereert, kent vaak een opwaartse doorbraak. Vanaf vandaag bevindt de koers zich boven dit patroon, waarmee de uitbraak daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Het is echter belangrijk om wel voorzichtig te blijven. We wachten nu nog op definitieve bevestiging van de dagcandle. Wat we nu graag willen zien, is dat de dagelijkse candle boven dit patroon sluit, om te voorkomen dat we te maken krijgen met een valse uitbraak. Als dit niet lukt, valt de koers terug in het patroon.

Nog altijd staat de koers wel ruim boven de 20 Day EMA, en in bullish tijden is dit heel belangrijk voor de trend. Zakken we dus terug in het patroon, maar blijven we boven de indicator, dan is het nog steeds heel redelijk om een groene rally te verwachten. Komen we onder de indicator terecht, dan is het gedaan met de bullish trend van Cardano. Houdt dit dus goed in de gaten. Het patroon en de indicator zijn allesbepalend voor de trend van de komende dagen en weken.

Tijd voor een hoger laagtepunt voor ADA/BTC

Zoals gebruikelijk neem ik in mijn Cardano-analyses vaak ook de ADA/BTC-verhouding mee. Dit helpt bij het beoordelen van de positie van Cardano ten opzichte van Bitcoin. Het geeft een duidelijk beeld van welke munt momenteel de beste investering is.

De koers van deze valuatie is een aantal weken geleden uit een maandenlange neerwaartse trend gebroken, en schoot daardoor explosief omhoog. Dit betekent dat Cardano de afgelopen weken een betere prestatie heeft neergezet heeft dan Bitcoin.

We willen nu dat de koers een gezonde opwaartse trend neerzet wat tot stand komt door het creëren van hogere hoogte- en laagtepunten. Aangezien we nu een hoger hoogtepunt hebben bereikt, is het waarschijnlijk dat er binnenkort een correctie zal plaatsvinden. Als deze dip zich voordoet, is dit, gebaseerd op de grafiek, een gunstige moment om je Bitcoins in te wisselen voor ADA’s.

The post Analyse: Cardano (ADA) breekt uit een patroon, 70 cent incoming? appeared first on BLOX | Nieuws.