Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze keer is Cardano (ADA) als de winnaar uit de bus gekomen, dus laten we meteen naar de koers kijken.

Bij een cruciale weerstand

We beginnen deze keer met de dagelijkse grafiek van Cardano. Elke candle staat hier voor 24 uur. We borduren hier voort op de analyse van vorige maand, waar we de belangrijkste prijslevels analyseerden. In de onderstaande grafiek zijn twee van deze levels weergegeven als blauwe zones (één grote en één kleine). Zoals we destijds al aangaven, zat de ADA koers tegen de kleine weerstand aan.

We waarschuwden hier al voor een verdere daling als de token niet boven deze weerstand uitkwam. De koers is niet zo ver gezakt als we dachten, maar dat betekent niet dat dit niet meer kan gebeuren. Cardano steeg namelijk met 25% in de afgelopen 24 uur, en dan is het niet gek als de koers een kleine correctie maakt.

Op dit moment zit de dagelijkse candle tegen de kleine blauwe weerstand aan, en moet de koers daarboven sluiten om verder omhoog te bewegen. Als deze candle hieronder sluit, is het aannemelijk dat de koers weer even verder teruggaat.

Gaan we verder omhoog?

Toch is er iets waarneembaar op de 4-uurs grafiek wat enige hoop met zich meebrengt. Op dit tijdsframe heeft de munt de zone wel doorbroken. De huidige candle is op dit moment zelfs bezig met een retest; de koers maakt een ondersteuning van een vorige weerstand.

Dit betekent dat er niet genoeg verkopers waren om de prijs terug te drukken. De plek waarop Cardano-holders voorheen ADA verkochten, wordt nu door kopers gebruikt om juist meer aan te schaffen. Dit is een zeer bullish teken, maar helaas gebeurt dit wel op een kleiner timeframe.

De dagelijkse grafiek zegt meer over het koersverloop dan de 4-uurs grafiek. Daarom moeten we nog voorzichtig zijn met voorspellingen, maar het is wel al een goed begin dat er een 4-uurs candle door de zone is gebroken. Voor een verdere koersvoorspelling is het zaak om deze kleine zone te heroveren.

Vanuit hier kan Cardano verder omhoog naar de grotere weerstand (grote blauwe zone). Als de koers daar ook nog eens bovenuit komt, kan de token flinke stappen maken. Let wel op: bij de grote blauwe zone zijn er zeer waarschijnlijk meer verkooporders dan deze ‘kleine’ blauwe zone. De koers kan vanuit hier naar beneden bewegen.

The post Analyse: Cardano (ADA) +25%, is de stijging voorbij? appeared first on BLOX | Nieuws.