Binance Coin (BNB) is een cryptomunt waarover ik zelden analyses schrijf, maar het is wel een enorm populaire munt. Op dit moment staat het op plek vier in de top 10 van cryptomunten, en dat betekent dat we het hier hebben over een grote speler.

In eerste instantie is dit positief nieuws voor de investeerders. De munt heeft een goede prestatie neergezet. Toch rijst bij mij de vraag op hoelang dit zo zal blijven. Wanneer ik de grafiek erbij pak, zie ik een zeer verontrustende beeld. Het BNB-tijdperk lijkt ten einde te komen, en in deze analyse leg ik uit waarom.

De koerspositie van BNB

We beginnen vandaag met de daggrafiek. Op deze grafiek staat elke candle voor één dag. Al snel worden een aantal dingen duidelijk. Ten eerste valt op dat de koers in een neerwaartse trend beweegt. Af en toe zien we wel stijgingen, soms zelfs meer dan 10%, maar deze zijn vaak van korte duur en worden opgevolgd door rode candles.

Zo was dat ook het geval bij de rode box. De koers steeg boven de rode lijn, een belangrijke weerstand, en in eerste instantie was dit een positieve beweging. Twee dagen later werd echter de hele opwaartse beweging tenietgedaan, gevolgd door een nieuw dieptepunt. Een klassiek voorbeeld van een ‘fake-out’. Een stijging om investeerders te foppen dat de trend bullish is, om vervolgens te dalen.

Zoals aangegeven door de zwarte pijl, ben ik niet overtuigd dat de koers van BNB hier een bodem heeft gevonden. Dit komt vooral door de afwijzing van de weerstandslijn, maar het heeft ook te maken met de trend van Bitcoin. Zoals ik gisteren in mijn analyse benadrukte, staat de grootste cryptomunt er slecht bij. Een daling voor Bitcoin heeft vaak een behoorlijk slechte invloed op altcoins, dus ook voor Binance Coin.

Op de rand van de afgrond

Op het eerste gezicht lijkt een neerwaartse beweging op de dagelijkse grafiek, zoals eerder aangegeven met de zwarte pijl in de vorige afbeelding, geen groot probleem te zijn. Jammer voor investeerders natuurlijk, maar geen groot nieuws.

Pakken we de weekgrafiek erbij, dan wordt duidelijk dat deze bescheiden daling mogelijk een veel grotere neerwaartse beweging kan ontketenen. Verliest de koers namelijk de steun rond de 210 dollar, dan komen we in een vrije val terecht, waar de eerste ondersteuning rond de 40 dollar ligt.

Nu wil ik niet suggereren dat de koers gaat dalen tot de 40 dollar, omdat dit een daling zou betekenen van 80%, maar pak de grafiek er zelf maar eens bij. De koers is in de bullrun van 2021 zo explosief gestegen, dat het nergens bepaalde steun of weerstandniveaus heeft gemarkeerd. Wat er precies gaat gebeuren als de koers een dagcandle onder de de zwarte lijn sluit, is onbekend, maar een vrije val lijkt onvermijdelijk.

The post Analyse: BNB op de rand van de afgrond, 40 dollar aanstaande? appeared first on BLOX | Nieuws.