Bitcoin beweegt al voor lange tijd zijwaarts. Hierdoor is de hype in de cryptomarkt volledig afgekoeld. Het is echter een kwestie van tijd voordat de marktleider weer met procenten omhoog of omlaag zal gaan. Welke levels daarvoor doorbroken moeten worden, lees je in deze analyse.

Lange zijwaartse periode

Om dit te analyseren, pakken we de wekelijkse grafiek van Bitcoin erbij. Hierbij staat elke candle voor 7 dagen en kunnen we de belangrijkste prijslevels zien (die zijn weergegeven als blauwe zones). De koers van Bitcoin zich erg koest gehouden aangezien het al meer dan 6 weken rond dezelfde prijs schommelt.

In deze periode bewoog Bitcoin tussen ongeveer 15.500 en 18.000 dollar. Dit is niet zo veel als dat we van de marktleider bekend zijn. Normaal kan de koers alle kanten opvliegen, dus je kunt wel zeggen dat Bitcoin afgelopen week erg ‘saai’ was.

Zoals je kan zien in de bovenstaande grafiek, heeft de afgelopen wekelijkse candle ook geen andere zones verloren of overwonnen. Op dit moment zit de koers tussen twee (blauwe) levels van 18.000 en 12.000 dollar. Het is alleen de de vraag welke kant de munt zal kiezen.

Ondanks dat de prijs erg dicht bij de middelste zone (18.000 dollar) zit, is het nog steeds aannemelijker dat de koers verder zal zakken. De middelste zone was eerst een ondersteuning, maar omdat de koers daar doorheen is gezakt, fungeert deze zone nu als weerstand. Om iets meer te kunnen zeggen, pakken we de 4-uurs grafiek van Bitcoin erbij.

Twee belangrijke prijslevels

In deze grafiek staat elke candle voor 240 uur, en deze wordt vaak gebruikt om korte termijn bewegingen te voorspellen. Dat zou in dit geval ook mogelijk zijn als de koers niet zo lang zijwaarts bewoog. Op dit moment zit de koers – zoals al eerder vermeld – ongeveer tussen de 15.500 en 18.000 dollar vast.

Deze levels lijken tot stand te zijn gekomen na de flinke daling van Bitcoin. Er werd toen een nieuw hoogte- en laagtepunt neergezet waar de prijs tot nu toe binnen blijft. Deze zijn in de grafiek te zien als de oranje lijnen.

Totdat Bitcoin een candle buiten deze zones sluit, moeten we helaas constateren dat er niet heel veel spannends zal gebeuren. Dit kan wellicht veranderen wanneer de koers buiten deze lijnen treedt. Vaak is zo’n zijwaartse beweging een ‘oplading’ van een krachtige beweging naar boven of beneden. Wil je hierop inspelen? Dan is het belangrijk om deze oranje weerstand en ondersteuning nauw in de gaten te houden.

The post Analyse: Bitcoin zit gevangen tussen deze levels appeared first on BLOX | Nieuws.