Bitcoin heeft een aantal zeer onzekere dagen achter de rug. De munt daalde met maar liefst 20% vanuit zijn vorige hoogtepunt, waarmee het ondersteuning na ondersteuning verloor. Hierdoor lijkt de kans op een verdere daling steeds groter. Laten we naar de grafieken kijken.

Wat is er de afgelopen tijd gebeurd?

We beginnen deze analyse niet met de wekelijkse grafiek, maar met de 4-uurs grafiek. Er is namelijk zo veel aan de hand met de koers op de korte termijn, dat dit genoeg is om een hele analyse mee te vullen. Deze grafiek zal ik daarom ook twee keer in dit artikel plaatsen.

Deze grafiek spreekt boekdelen. We zien aan het begin dat Bitcoin moeite had om voorbij de groene zone van 37.500 dollar te breken. De munt deed meerdere pogingen die keer op keer faalde. Maar kopers bleven de prijs omhoog drukken. Dit laatste is te zien door de steeds hoger wordende laagtepunten.

Hierdoor kon de prijs, na lange speculatie, toch door dit prijslevel van 37.500 dollar breken. Het vervolg was een flinke stijging, waarbij Bitcoin hoogtes haalde die begin 2023 nog onmogelijk leken. De munt steeg toen binnen een paar dagen naar de volgende weerstand.

Dit is de groene zone die ongeveer rond een koers van 46.000 dollar ligt. Het is een prijslevel waaruit Bitcoin in 2022 met grote snelheid naar beneden daalde. Het was hierdoor aannemelijk dat veel investeerders dit punt als een ideale plek zagen om wat winsten te pakken.

Wat kunnen we verwachten?

Dit bleek tot nu toe geen onverstandige keuze. Want ondanks dat Bitcoin tot een prijs kon stijgen van 49.000 dollar, werd de koers binnen no time weer in de zone gedrukt. Het vervolg was een verdere daling die zelfs onder de groene zone terecht kwam. En vanuit hier werd het sentiment nog wat negatiever.

Bitcoin maakte namelijk voor de eerste keer sinds een jaar een lager laagtepunt. Dit was tijdens de gehele stijging van 2023 niet één keer voorgekomen. Het enige wat nog een beetje hoop gaf, was de blauwe ondersteuning van 40.200 dollar maar zelfs die heeft het begeven.

De verwachting was dat Bitcoin daardoor meteen naar 37.500 dollar zou dalen, maar zover kwam het nog niet. De koers leefde een beetje op, maar op dit moment lijkt Bitcoin een negatieve test te hebben gemaakt op deze blauwe lijn. Dit betekent dat er nu juist verkooporders worden geplaatst op de plek waar mensen eerst juist inkochten. Deze specifieke test is weergegeven in de oranje cirkel.

Dit wijst meestal op een verdere daling, en het verwachtte target van 37.500 dollar blijft hierdoor nog steeds mogelijk. Pas als de munt het blauwe level herovert zou ik dit scenario in de prullenbak doen, maar tot die tijd ziet het er niet heel goed uit voor BTC.

The post Analyse: Bitcoin zet verdere daling in, gaat de koers naar 37.500 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.