Bitcoin is sinds gisteren bezig met een daling en op dit moment lijkt er geen grote weerstand dichtbij. Waar gaat Bitcoin naartoe, en kunnen we nog iets positiefs verwachten de komende dagen? Laten we naar de grafieken kijken.

Uit zijwaartse trend gevallen

Normaal beginnen we de analyses met de grootste grafieken (zoals de wekelijkse en maandelijkse). Deze keer is die grafiek iets minder belangrijk, want Bitcoin is uit een belangrijke zijwaartse beweging gevallen die daar niet op te zien is. Daarom gaan we nu eerst kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur.

We zien hier een grijze weerstand (waar we zometeen op terugkomen), twee zwarte lijnen en twee blauwe lijnen. De twee zwarte lijnen geven een zijwaarts kader weer zie Bitcoin al eerder verliet, maar sinds gisteren zijn ook de blauwe lijnen verloren gegaan.


Opgelet! Binance vertrekt op 17 augustus. Neem snel je fondsen op en bewaar al je crypto veilig op 1 plek.


Stap gratis over op BLOX ➜


De munt zet hiermee een daling in waarvan niemand precies weet waar deze gaat stoppen. Deze blauwe zijwaartse trend zorgde ervoor dat er nog een beetje hoop was om terug omhoog te gaan. Dit was helaas zonder succes. Zoals je kan zien is de beweging uit deze lijnen best fors: de munt maakt al bijna een hele dag rode candles.

Helaas kunnen we niet meer echt speculeren op een positief koersverloop, tenzij er een wonder gebeurt. Bitcoin zal nu eerst een nieuwe ondersteuning moeten vinden (of zelf maken) om terug omhoog te kunnen. Er zijn een paar plekken waar dit kan gebeuren, de belangrijkste is misschien we 25.000 dollar.

Terug naar 25.000 dollar?

Om dat beter uit te leggen, pakken we kort de wekelijkse grafiek erbij. Elke candle staat hier voor 7 dagen, en we zien heir de belangrijkste prijslevels in de geschiedenis van Bitcoin (weergegeven als grijze zones). Zoals je ook in deze grafiek ziet, wordt Bitcoin afgewezen rond de middelste grijze zone die we ook in de eerste afbeelding zagen.

De vraag is alleen: waar komt deze koers op de langere termijn terecht? Het is mogelijk dat Bitcoin binnenkort weer snel omhoog krabbelt en een hoger laagtepunt maakt, maar die kans lijkt me klein. Het is logischer als BTC naar een bekende grote support teruggaat.

Er is één hele logische plek voor: de 25.000 dollar (zware lijn). Dit is namelijk de koers van het vorige laagtepunt, het heeft zich al bewezen als support. Het is dus niet raar als de koers vanuit hier afgeremd wordt. Daarbij is het wel belangrijk om te vermelden dat de munt niet verder mag zakken. Als dat gebeurt, moeten we misschien wel naar de onderste grijze zone kijken.

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Analyse: Bitcoin zet daling in, 25.000 dollar aanstaande? appeared first on BLOX | Nieuws.