Bitcoin behoudt nog steeds zijn opwaartse trend. De marktleider kleurt nu groen terwijl er zich een nieuw patroon ontwikkelt: een opwaartse driehoek (ook bekend als ascending triangle). Wat kan deze zeggen over het koersverloop?

Hogere laagtes, gelijke toppen

Vandaag gaan we kijken naar de koers, en de angst op de markt. Om te beginnen pakken we de koers erbij. Hiervoor gaan we kijken naar de dagelijkse grafiek van bitcoin, waar elke candle 24 uur is. Daar kunnen we goed zien dat bitcoin nog steeds hogere laagtepunten maakt.

Bitcoin maakt ook gelijke hoogtes (kleine blauwe balk). Dit betekent dat er verkopers zijn die bitcoin rond deze koers van 24.000 dollar verkopen, waardoor dit een weerstand vormt. Het voordeel is echter dat deze gelijke toppen – samen met de oplopende laagtepunten – een patroon maken wat bullish is voor bitcoin.

Ascending triangle

Dit patroon noemt men een opwaartse driehoek (ofwel een ascending triangle). Dit patroon is bullish omdat de koers vaker aan de bovenkant van dit patroon uitkomt, dan via de onderkant.

De reden daarvoor is omdat kopers de koers steeds verder omhoog drijven, terwijl de verkooporders worden gevuld op de gelijke hoogtes. Meestal, wanneer de laagtepunten omhoog bewegen – en de verkopers opraken rond de weerstand – dan breekt de prijs naar boven toe.

Dit is deze keer ook aannemelijk zijn. Als de koers dit doet, dan is de weg tussen de twee blauwe zone’s vrij. Dit zou op middellange termijn kunnen resulteren in een bitcoin koers van 28.000 dollar. Het enige wat dit kan verpesten dat er een candle onder de blauwe lijn komt, en op deze manier een lager laagtepunt maakt.

Angst aanwezig, maar neemt wel af

De markt verkeert op dit moment ook nog niet in een heftige staat van angst. Dit kunnen we aflezen op de Fear and Greed Index. Dit is een indicator die laat zien hoeveel angst, of hoeveel hebberigheid er is. Hierbij geldt: hoe lager het cijfer, hoe groter de angst.

Op dit moment staat deze meter op 41. Dit betekent dat er over het algemeen wel angst heerst, maar dit loopt wel terug. Zoals we kunnen zien in bovenstaande afbeelding is dit een groot contrast met vorige maand, toen de indicator ‘extreme angst’ aangaf.

Met een bitcoin koers van ongeveer 24.000 dollar, lijkt iedereen weer minder bang om in te stappen. We zitten inmiddels alweer 35% vanaf het dieptepunt van dit jaar. Echter, deze opluchting kan makkelijk veranderen als bitcoin met kracht door de blauwe lijn breekt (bovenste afbeelding). Hiervoor moeten we afwachten wat bitcoin bij het puntje van de opwaartse driehoek zal doen.

The post Analyse: bitcoin zal hier een richting kiezen appeared first on BTC Direct | Nieuws.