Een koers van 16.800 dollar. Als je dit vorig jaar had gezegd, had menig Bitcoiner je voor gek verklaard. Toch is het zo, maar kan Bitcoin weer terugkomen naar zijn oude niveaus? Op dit moment verkeert de munt in onzekerheid, maar er zijn een aantal prijslevels die wat meer helderheid kunnen geven.

18.000 dollar of 12.000 dollar?

Een daarvan is het level waar we het vandaag over gaan hebben: een prijs van 18.500 dollar. Om dit verder te analyseren, pakken we eerst de wekelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor – je raadt het al – één week. Daarin staan drie belangrijke prijsniveaus weergeven (als blauwe zones), en de middelste is op dit moment de belangrijkste.

Zoals je kan zien is Bitcoin hier drie weken geleden doorheen gezakt, maar de vrije val stopte rond een koers van ongeveer 15.600 dollar. Sindsdien houdt de vraag ons bezig waar Bitcoin op dit moment eerst naartoe zou gaan: 18.500 (middelste zone) of 12.000 dollar (onderste zone). Dit zijn levels die in het verleden erg belangrijk waren voor het koersverloop.

Op dit moment lijkt Bitcoin niet eerst naar 12.000 dollar te gaan, maar we zien vandaag een kleine opleving. Dit doet denken aan een poging om het middelste level weer te heroveren. Daarvoor zou Bitcoin boven de 18.500 dollar moeten komen, en daar vervolgens ook nog een candle boven weten te sluiten.

Twee scenario’s

Dit kunnen we beter zien op de dagelijkse grafiek van Bitcoin, waar elke candle voor 24 uur staat. Zoals te zien in de onderstaande grafiek, is het geen gekke gedachte dat Bitcoin naar de 18.500 dollar beweegt. De vraag is alleen: gaat de munt daarboven, of wordt deze blauwe zone een weerstand die ons wel naar de 12.000 dollar zal duwen.

Deze scenario’s zijn in de grafiek hierboven weergeven als een rode (bearish scenario) en een groene lijn (bullish scenario). De candle van vandaag laat een kracht van jewelste zien, waardoor het bijna onmogelijk is dat de koers nog af zal remmen voordat het 18.500 dollar bereikt. Het is vanuit dit punt alleen niet mogelijk om van tevoren te bepalen of de koers de blauwe zone als weerstand of – wanneer doorbroken – als ondersteuning zal dienen.

Bitcoin zit nog steeds in een neerwaartse trend, waardoor het meest logische scenario zal zijn dat de koers vanuit hier verder naar beneden zal gaan. Het is echter wel voorgekomen, zo onzeker als dat de Bitcoin koers kan zijn, toch uit zijn neerwaartse trend breekt. Het resultaat zal duidelijk worden wanneer we weer terugkomen bij de blauwe zone.

The post Analyse: Bitcoin zal hier een keuze maken appeared first on BLOX | Nieuws.