Bitcoin maakte gisteren zijn hoogste punt in één jaar tijd. De munt werd binnen no time weer gedumpt onder de 30.000 dollar, maar wordt nu weer verhandeld voor een koers van 30.300 dollar. Hiermee lijkt BTC terug te vallen in een saaie, lange zijwaartse beweging. Laten we naar de grafieken kijken.

De belangrijkste prijspunten

We beginnen deze keer met de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 7 dagen. Deze grafiek wordt gebruikt om de koers op lange termijn te analyseren. We zien hier drie grijze zones waar de prijs vaak op heeft gereageerd in het verleden.

Op dit moment lijkt Bitcoin net boven de middelste zone te komen van ongeveer 30.000/31.000 dollar. De afgelopen wekelijkse candle sloot hier net boven, maar niet met heel veel overtuiging. Hierdoor lijkt de weerstand nog niet met alle zekerheid gebroken te zijn.

Over ongeveer 24 uur sluit de wekelijkse candle van Bitcoin. Als de munt met meer overtuiging boven deze zone komt, is het aannemelijk dat de koers de rest van de maand verder omhoog gaat. Maar als de munt net zo onzeker sluit als de week ervoor, zal het waarschijnlijk zo saai blijven als afgelopen dagen.

Bitcoin zit namelijk in een zijwaartse beweging, vlak boven de middelste grijze zone, tussen een koers van ongeveer 29.500 dollar en 31400 dollar. Gisteren deed de munt een poging om hier boven te komen, maar de prijs werd teruggedrukt.

De zijwaartse beweging

Om dit beter te kunnen analyseren, pakken we ook de 4-uurs grafiek erbij. Deze wordt gebruikt om bewegingen op de kortere termijn te analyseren. In de onderstaande afbeelding kunnen we precies die candle zien waar Bitcoin probeerde om uit zijn voegen te treden.

Dat feestje ging alleen niet door, waardoor de munt nu terug is op een koers van 30.300 dollar. Hierdoor gaat Bitcoin waarschijnlijk nog even verder op deze manier, maar voor hoelang nog? Een lange zijwaartse beweging meestal wordt opgevolgd door een snelle stijging of daling. En dat dit op deze plek gebeurt, is erg spannend.

Mocht BTC vanuit hier een razendsnelle stijging maken, dan is dat mooi meegenomen. Maar het kan ook snel de negatieve kant opvallen. We zitten namelijk vlak bij de grijze zone, en als Bitcoin vanuit hier een daling maakt tot onder de grijze zone, dan gaan we waarschijnlijk verder naar beneden. Dit kan erg snel gaan. Het lijkt de stilte voor de storm waarvan we niet weten wanneer die gaat komen.

The post Analyse: Bitcoin zakt onder 30.000 dollar, terug in zijwaartse beweging appeared first on BLOX | Nieuws.