De bitcoin koers beweegt de afgelopen dagen rustig naar boven. Dat is op zichzelf een goed teken. De afgelopen weken en maanden hebben we namelijk grote stijgingen gezien in een paar uur, wat ertoe leidde dat de prijs met dezelfde vaart naar beneden stortte. 

In deze analyse bespreken we de weerstanden die in het vooruitzicht liggen als bitcoin door blijft stijgen. Daarnaast zullen we een manipulatieschema bespreken die belangrijk is bij de huidige prijsactie. Het lijkt er namelijk op dat de koers opnieuw gemanipuleerd wordt en dat kan in dit geval gunstig uitpakken voor de investeerders. 

Weerstand

Allereerst pakken we de dagelijkse grafiek erbij. Dit houdt in dat elke candle een dag is. De groene box valt als eerste op. Dit is de ondersteuning waar bitcoin de afgelopen maanden veel mee te maken heeft gehad. Na elke opwaartse beweging kwam de koers uiteindelijk weer in deze box om vervolgens weer een stijging te laten zien. 

BTC/USD 1D

Dat de koers opnieuw groene candles laat zien vanuit deze box betekent dat de ondersteuning nog steeds intact is. Toch zien we wel dat deze stijgingen van steeds kleiner formaat zijn. Dit betekent dat de ondersteuning afzwakt, en dat er steeds minder kopers bereid zijn om rond deze koers bitcoin te kopen. 

In 2018 zorgden deze steeds kleinere bewegingen ervoor dat de koers na enkele maanden door de ondersteuning zakte en een gigantische beweging naar beneden maakte. Dit hoeft niet opnieuw zo te gebeuren, maar wees je bewust van dit scenario. 

Het zou positief zijn wanneer de koers nu door blijft stijgen en boven de rode box weet te komen. Deze box heeft zich meerdere malen als aanzienlijke weerstand bewezen en het is dan ook van belang om deze box te heroveren en als ondersteuning te gaan vasthouden.

Manipulatie

Er is zeker een reden om aan te nemen dat de koers kan door blijven stijgen. En dan kom ik bij het tweede onderwerp van deze analyse: manipulatie. Zoals je misschien wel weet is de bitcoin koers de afgelopen jaren herhaaldelijk gemanipuleerd aan de hand van schema’s.  

Het gaat hierbij om Wyckoff manipulatie. Ik zal het nu even kort bespreken. (voor een meer gedetailleerde beschrijving verwijs ik je naar een eerdere analyse) Goed, Richard Wyckoff was een analist uit de vorige eeuw die de aandelenmarkt bestudeerde met een technische benadering. Hij kwam erachter dat een markt 4 cycli kende. 

Het begint met een accumulatiefase waarin men langzamerhand begint met het kopen van bitcoin. Al snel volgt de volgende fase: de markup. Hier laat de koers een mooie stijging zien. Een distributiefase volgt op deze markup, waar de ‘marketmakers’ hun bitcoin gaan verkopen zonder dat het groot effect heeft op de koers. Ze willen ervoor zorgen dat veel mensen de bitcoins van hun overkopen dus manipuleren ze de koers op een manier dat het lijkt dat de munt in waarde zal blijven toenemen. Velen kopen bitcoin, en niet lang daarna zakt de koers als een pudding ineen: de markdownfase. 

Zoals je hierboven ziet, heeft dit vorig jaar precies op deze manier plaatsgevonden. Heel veel mensen waren verschrikkelijk bullish tijdens de distributiefase en hadden niet door dat de ‘marketmakers’ hun bitcoin aan ons verkochten en niet veel later de koers ineen lieten zakken. 

Gaaf, maar waarom vertel je dit?

Het lijkt erop dat de koers op dit moment in een kleine accumulatiefase zit. Kijk maar naar de grafiek hieronder …

BTC/USD 4H

Bij deze afbeelding hoef ik niet veel te zeggen. Het spreekt aardig voor zich. Bitcoin lijkt de afgelopen weken nauw een accumulatieschema te volgen. Blijft de koers dit patroon herhalen, dan zou de prijs nu richting de 20.600 dollar moeten gaan bewegen. Hierna zou een kleine correctie plaats kunnen vinden, om vervolgens de weg voort te zetten richting de 22.000 dollar. Uiteraard is dit alles geen zekerheid. Maar wel zeker interessant om dit in de gaten te houden!

The post Analyse: Bitcoin wordt opnieuw gemanipuleerd appeared first on BLOX | Nieuws.