Op dit moment beweegt Bitcoin in niemandsland. De koers maakt weinig grote schommelingen en de richting is duidelijk zijwaarts. Een heel logische ontwikkeling als je kijkt naar de volatiliteit van de afgelopen weken. Toch valt op dat er tijdens deze zijwaartse beweging tekenen zijn van mogelijke manipulatie. De koers lijkt een patroon te volgen dat bekendstaat als Wyckoff-distributie. Wat voor invloed heeft deze situatie op de koers van Bitcoin?

Een waarschijnlijk scenario

We starten deze analyse met het markeren van de belangrijke prijsniveaus. In de onderstaande afbeelding zie je de uursgrafiek van de grootste cryptomunt. De koers laat zijwaartse bewegingen zien en heeft een duidelijke weerstands- en ondersteuningsniveau aangegeven.

De bovenste zwarte lijn is een grote weerstand. Vorige week vond hier een duidelijke afwijzing plaats. De onderste zwarte lijn fungeert als een ondersteuningsniveau. Zolang de koers niet boven de 34.650  dollar weet uit te stijgen, overweeg ik het scenario dat de pijl op de grafiek aangeeft: een correctie tot de 33.300 dollar (3% daling), gevolgd door stijging tot boven de 35.000 dollar.

Dit scenario is niet alleen logisch vanwege de liquiditeit rond het niveau van de 33.300 dollar, maar het is ook een waarschijnlijk scenario vanwege het manipulatieschema dat de koers lijkt te volgen …

Manipulatie?

Op de onderstaande grafiek heb ik de afbeelding erbij gezet die Bitcoin tot op dit moment volledig lijkt te volgen. Zoals ik al in de inleiding vermeldde, gaat het hier om een Wyckoff-manipulatieschema. Dit klinkt misschien complex, maar het is eigenlijk gewoon een schema dat is ontwikkeld door een analist op basis van marktmanipulatie. Voor de goede orde zijn de betekenis van de termen als ‘BC’ of ‘ST’ nu even niet van belang. Deze staan er puur alleen zodat je kunt zien waar we zijn in het schema.

Als de koers dit schema blijft volgen, is het tijd voor een correctie en een dieptepunt dat lager ligt dan het punt ‘AR’. Wanneer dit gebeurt, raken investeerders in paniek en denken ze dat de koers hard zal crashen. Juist op dat moment volgt een sterke stijging tot wel boven het punt ‘BC’, wat betekent dat Bitcoin wordt verhandeld voor meer dan 35.000 dollar. Dan krijg je mensen die hyperbullish worden, en je raadt het al wel: dat is het moment voor een daling. Dit schema heeft alles te maken met de marktpsychologie.

Dit patroon heeft uiteraard ook een invalidatiepunt. Dit wordt bereikt wanneer de koers stijgt tot boven de 35.400 dollar, of als de koers in een bearish scenario daalt richting de 32.000 dollar. Dit zou niet in lijn zijn met het Wyckoff-patroon en daarom goed om in de gaten te houden.

The post Analyse: Bitcoin wordt gemanipuleerd, daling tot 33.300? appeared first on BLOX | Nieuws.