Bitcoin heeft gisteren een poging gedaan om door de 26.800 dollar te komen. Dit is een punt waar de munt in de afgelopen weken al vaker weerstand ondervond. Ondanks dat de munt vervolgens terugzakte tot onder de 26.000 dollar, lijkt BTC een nieuwe poging te wagen. Laten we naar de grafieken kijken.

Rode weerstand

Omdat we bijna elke analyse beginnen met de wekelijkse grafiek, gaan we het deze keer eens omdraaien. Er is namelijk nauwelijks iets veranderd aan het lange termijn scenario. Deze zullen we later in deze grafiek behandelen. Hieronder zien we daarom de 4-uurs grafiek van Bitcoin, waarbij elke candle voor 4 uur staat.

Hier zijn 3 belangrijke prijslevels weergegeven: de grijze zone, de rode lijn en de zwarte lijn. Op dit moment zorgt de grijze zone voor de meeste weerstand (komen we zo op terug) en de zwarte lijn voor de grootste ondersteuning.

Sinds dat Bitcoin afkaatste van de zwarte lijn (rond 25.000 dollar), lijkt de munt genoeg kopers te hebben om verder omhoog te gaan. Er is alleen één prijslevel dat telkens roet in het eten gooit: de rode lijn van ongeveer 26.800 dollar.

Bitcoin is hier al een paar keer boven geweest en weer onder gekomen. Dit betekent normaal dat deze lijn niet meer van invloed is op de koers, maar dit keer lijkt de vork anders in de steel te zitten. Bitcoin wordt na een daling onder de rode lijn, afgewezen om hier weer bovenop te komen.

Zoals je kan zien zorgde dit voor een daling tot onder de 26.000 dollar, maar inmiddels heeft de munt zich herpakt. Bitcoin lijkt hier een hoger laagtepunt te maken ten opzichte van zijn laagtepunt op de zwarte lijn. Een logisch vervolg is een hoger hoogtepunt, waarmee de munt voorbij de rode lijn kan stijgen.

De vraag is alleen: lukt dat? Zoals je ziet was de afwijzing van gisteren niet bepaald subtiel. Na een grote groene candle werden investeerders verrast met een bloedrode staaf, terug naar het begin. Gelukkig duurde deze daling niet lang; inmiddels zit Bitcoin weer op 26.500 dollar.

De belangrijkste prijslevels op lange termijn

Als de munt hier inderdaad een hoger laagtepunt kan maken, dan is het waarschijnlijker dat de munt richting de grijze zone gaat van ongeveer 30.500 dollar dan naar de zwarte lijn. Om dit nog even in het grote plaatje te laten zien, pakken we er kort nog even de wekelijkse grafiek erbij.

Hier zien we dezelfde grijze zone en zwarte lijn uit de 4-uurs grafiek, maar ook nog een oranje lijn. Die laatste is het target als Bitcoin zich niet sterk weet te houden op de zwarte lijn. Gelukkig is dat een scenario dat erg ver weg is.

Het is aannemelijker dat de koers een weg naar boven gaat vervolgen, maar daarvoor moet wel de rode lijn doorbroken worden. Als dat gepaard gaat met een hoger hoogtepunt, dan is dat zeer positief voor de koers. Blijf deze prijsniveaus daarom goed in de gaten houden.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober.

The post Analyse: Bitcoin wordt afgewezen bij 26.800 dollar, maar lijkt een nieuwe poging te doen appeared first on BLOX | Nieuws.