Bitcoin heeft al een tijdje moeite om voorbij de 46.000 dollar te komen. Dit was heel even gelukt, waarbij de koers naar 49.000 dollar steeg, maar sindsdien lijkt de munt juist de laagtes op te zoeken. Kan Bitcoin zich sterk houden op de ondersteuning van 40.200 dollar?

Hoe staat BTC ervoor?

Voordat we deze vraag gaan beantwoorden, werpen we snel een blik op de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 7 dagen, zodat we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Hierdoor worden de belangrijkste prijslevels goed zichtbaar.

We beginnen deze analyse met de bovenste twee zones. De bovenste groene zone, met een prijs van ongeveer 46.000 dollar, zorgt op dit moment voor de grootste weerstand. Dit prijslevel vindt zijn oorsprong in 2022, en het duurde bijna 2 jaar voor BTC om hier terug te komen. Het is daarom logisch dat er aardig wat verkopers zijn rond deze koers.

Hierdoor is het Bitcoin nog niet gelukt om hier doorheen te breken. Maar gezien de kracht die BTC het afgelopen jaar heeft laten zien, kan het goed zijn dat BTC verder omhoog gaat. De rode zone zal in dat geval de nieuwe weerstand worden. Deze ligt rondom de hoogste Bitcoin koers ooit (69.000 dollar).

De ondersteuning van 40.200 dollar

Toch is het nog niet zover. Bitcoin heeft op dit moment weinig opwaartse kracht, maar het houdt zich wel sterk op de ondersteuning van 40.200 dollar. Om dit beter te kunnen zien, pakken we de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we de afgelopen prijsbewegingen beter kunnen zien.

Hier zien we deze ondersteuning als blauwe lijn. Zoals je kan zien is Bitcoin al een paar keer richting deze koers bewogen, maar elke keer vond het genoeg kracht om een kleine opleving te maken. Hierbij worden helaas nog geen hogere hoogtes gemaakt, al dit kan zomaar veranderen.

Als BTC door de blauwe lijn heen zakt, is de onderste groene zone het eerste punt van ondersteuning. Deze zone (37.500 dollar) zorgde in het verleden voor weerstand en de prijs is hier tot nu toe nog niet terug geweest.

Meestal gebeurt dit laatste wel als de koers een belangrijk prijslevel veroverd. Het zou dus niet gek zijn als BTC deze laagtes nog een keer wil opzoeken. Zolang de koers boven 40.200 dollar blijft is er niks aan de hand, maar blijf de prijslevels van Bitcoin dus goed in de gaten houden.

The post Analyse: Bitcoin weigert vooralsnog om door koers van 40.200 dollar te zakken appeared first on BLOX | Nieuws.