Het is weer maandag, dus Bitcoin heeft weer een nieuwe wekelijkse candle gemaakt. Daarom is het tijd voor een nieuwe analyse. Bitcoin sloot de afgelopen week met meer dan 5% in de plus, en op korte termijn maakt de cryptokoning een interessant patroon.

Voordat we naar het patroon gaan kijken, pakken we de wekelijkse grafiek van Bitcoin erbij. Dat is belangrijk aangezien de grote tijdszones het belangrijkste zijn. Als de munt er slecht voor staat op de lange termijn, maar goed op de korte termijn, dan is een beweging vaak tijdelijk en minder betrouwbaar.

De twee belangrijkste zones

In de onderstaande grafiek staat elke candle voor 7 dagen. We zien daar een Bitcoin koers die helemaal teruggaat naar augustus 2017, en sinds deze datum zijn er drie belangrijke zones ontstaan (in het blauw).

De bovenste zone ligt net boven de 29.000 dollar. Dit was de plek waar Bitcoin doorheen zakte in de dip van juni 2022. Jammer genoeg is dit level verloren als ondersteuning, maar mocht de prijs hier ooit terugkomen, dan zal deze plek flink wat weerstand kunnen bieden. Dit is dan ook de grootste weerstandszone voor Bitcoin op dit moment.

De middelste blauwe zone is de plek waar Bitcoin op dit moment ondersteuning heeft gevonden. Het is de plek waar Bitcoin zijn all time high maakte in 2017. De support houdt zich sterk tot nu toe, maar mocht Bitcoin verder zakken, dan moeten we kijken naar de onderste blauwe zone. Dit scenario laten we in deze analyse achterwege, aangezien Bitcoin nu prima presteert.

Kleine weerstand ertussen

Er is daarom nog één klein dingetje wat belangrijk is voordat we naar de korte termijn verwachting gaan: de oranje lijn. Zoals je kan zien, is er een oranje lijn getekend op een prijs van 25.211 dollar. Dit is de hoogste koers van Bitcoin van de afgelopen vijf maanden.

Aangezien Bitcoin nu van de support (middelste zone) af is gekaatst, is het logisch dat de prijs nu even omhoog gaat. De reden dat ik dit aankaart, is omdat de oranje lijn weerstand kan geven, omdat de koers hier in het verleden ook geweigerd werd.

Bitcoin op korte termijn

Bitcoin zweeft dus tussen deze belangrijke levels. Niet heel spannend, maar daartussen kan wel genoeg gebeuren. Daarom pakken we ook eens de 1-uurs grafiek erbij. In de onderstaande afbeelding staat elke candle dus voor 60 minuten, en deze is bedoeld om op zeer korte termijn te analyseren.

De koers maakt hier een patroon wat velen zullen herkennen als een ascending triangle (opwaartse driehoek). Wat je graag wil zien bij een opwaartse driehoek, is een gelijkwaardige weerstand en een oplopende trendlijn eronder. Dit zijn twee factoren die dit een patroon maken. Dat betekent dat kopers de prijs steeds verder omhoog drukken, terwijl er op een gelijke hoogte verkocht wordt.

Dit breekt (meestal) aan de bovenkant, want de kopers blijven hoger inkopen, en het aantal verkopers op de gelijke hoogte neemt af (omdat hun orders gevuld worden). Dit resulteert op een grafiek in een opwaartse driehoek. Maar wat we nu zien, is toch echt het tegenovergestelde.

Patroon kapot, is het voorbij?

Aangezien de driehoek nu niet aan de bovenkant maar aan de onderkant is gebroken, is het sprookje voorbij (maar er kan zich een nieuwe voordoen). Er is nog één kans waarop dit patroon nog geheeld kan worden, en dat is als het nieuwe laagtepunt niet onder de vorige (20.000 dollar) komt. In dat geval kan er zich nog steeds een opwaartse driehoek vormen. Er zijn dan nog steeds hogere laagtepunten en gelijke hoogtes.

Mocht de koers daar toch onder komen (onder 20.000 dollar), dan is het meest waarschijnlijke scenario dat Bitcoin teruggaat naar de middelste blauwe zone (grote blauwe vlak in onderste grafiek). Het is in dat geval namelijk niet gelukt om een opwaartse trend te starten.

The post Analyse: Bitcoin weet patroon niet af te maken appeared first on BLOX | Nieuws.