Bitcoin heeft vannacht een flinke duik gemaakt tot een koers van 39.200 (36.100 euro). Hierdoor is bitcoin, na een maand van opleving, weer onder een belangrijk psychologisch level bewogen. Kunnen we nog wat positiviteit verwachten?

-6,2% in één dag

Als we kijken naar de koers, zien we dat bitcoin 10 dagen boven de gele zone bewoog. Dit gebeurde zonder al te veel kracht, en de prijs dook er op 6 april definitief onder. Dit betekent dat de voorgaande resistance niet als support kon dienen, wat een slecht teken is voor de koers van bitcoin.

BTC/USDT 1D

We hebben nu al een aantal rode dagen voor de kiezen gekregen, wat niet echt helpt bij het sentiment. Gisteren was de zwaarste candle sinds begin maart; een daling van 6,2% in één dag. Mensen worden bang en boos, waardoor er een hoop onzekerheid heerst in de markt.

Angst en boosheid

De fear and greed index, een indicator die laat zien of er angst of hebberigheid is, zakte ook terug. Deze index was nog aardig positief vorige week, na een lange periode van angst. Echter, vandaag is deze weer terug bij af, op een score van 20.

BRON: Alternative.me

Deze angst gaat vaak gepaard met mensen die uit de markt stappen, omdat ze bang zijn dat het nog verder zakt. Historisch gezien is deze angst het grootste wanneer de prijs het laagste staat. Dit kan dus een indicatie zijn dat we weer even een opleving naar boven krijgen. Want ziet het er allemaal zo slecht uit?

Kleine opwaartse trend

Zoals te zien in onderstaande grafiek, zit bitcoin wel nog steeds in een kleine opwaartse trend. De koers maakt hogere hoogtes en hogere laagtes. Wanneer deze trend zou breken, kan dit een indicatie geven voor het koersverloop. Maakt bitcoin nog een lager punt; dan is het zeer waarschijnlijk dat de koers verder daalt.

BTC/USDT 3D

Toch is dit een mooie plek om een hoger laagtepunt te maken. Als dat zo is, dan is het logisch dat we nog iets boven de voorgaande high gaan bewegen. Mocht de koers weer boven een prijs komen van 48.000 dollar (44.200 euro), dan ben ik pas weer bullish. Tot die tijd zit bitcoin in een hele onzekere zone, waar we eerst uit moeten breken.

The post Analyse: Bitcoin weer onder de 40.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.