Bitcoin heeft vannacht weer een wekelijkse candle gesloten. Genoeg reden om weer eens te kijken wat de koers deze week kan doen. Laten we de grafieken erbij pakken.

Nog één keertje de dominantie

De afgelopen dagen hebben we veel bericht over de Bitcoin dominantie en Altcoins. Voor de lezers die dit gemist hebben: de Bitcoin dominantie is het aandeel van de cryptomarkt wat uit Bitcoin bestaat. Op dit moment staat dit percentage rond de 50%, wat lager is dan vorige week.

Dit dalende percentage ging even gepaard met een stijgende Bitcoin koers, wat impliceerde dat Altcoins het beter deden ten opzichte van Bitcoin. Dit was te zien aan bijvoorbeeld XRP, die flink steeg na het nieuws over de rechtszaak.

Het aandeel van Bitcoin in de cryptomarkt is belangrijk, aangezien dit veel kan zeggen over de stand van deze munt in de cryptomarkt. Het is daarbij goedom te vermelden dat de Bitcoin dominantie nu midden tussen twee punten zit, en dat we daar op dit moment niet meer veel meer mee kunnen.

Toch is het goed om deze in de gaten te houden. Als de dominantie bij een van deze plekken aankomt, kan het percentage omslaan. In combinatie met de koers kan dit meerdere dingen betekenen zoals omschreven in deze analyse.

Kleine blik op de zones

Nu we dit hebben belicht, gaan we kijken naar de koers en welke steun- en weerstandspunten op dit moment belangrijk zijn. Daarvoor pakken we eerst even kort de wekelijkse grafiek erbij. Elke candle staat hier voor 7 dagen en we kunnen hier de meest belangrijke zones uit het koersverleden zien.

Bitcoin heeft vannacht zijn wekelijkse candle in de middelste zone gesloten op een koers van 30.230 dollar. Hiermee is deze zone nog steeds niet veroverd.

Wanneer (en hoe) komt er een einde aan de zijwaartse beweging?

Als we een beetje inzoomen naar de dagelijkse grafiek, kunnen we zien waardoor dat kwam. Bitcoin zit tussen twee lijnen waar het vooralsnog niet uitkomt. Deze zijwaartse beweging duurt inmiddels al weken lang.

Dit soort zijwaartse bewegingen op belangrijke prijspunten worden meestal opgevolgd door forse bewegingen omhoog of omlaag. De richting die op dat moment wordt gekozen is meestal tekenend voor de rest van het koersverloop.

Dit kan een forse beweging worden, gezien het feit dat we op dit moment in die grijze zone zitten. Helaas is het erg onduidelijk of dit omhoog of omlaag zal zijn. Houd daarom goed de zwarte lijnen, grijze zones en de Bitcoin dominantie in de gaten. Op dit manier heb je al een goed inzicht in wat de markt de komende tijd gaat doen.

The post Analyse: Bitcoin vooralsnog in onzekerheid appeared first on BLOX | Nieuws.