Bitcoin liet ons vorige week even schrikken met de grootste daling sinds november. In één week tijd dook de munt 5% naar beneden. Dat bracht ons bij de vraag: waar stopt de daling van Bitcoin? Het lijkt op dit moment voorbij te zijn, maar laten we kijken of de grafieken het hiermee eens zijn.

De wekelijkse grafiek

We beginnen zoals gewoonlijk met de wekelijkse grafiek waarmee we de koers op de lange termijn kunnen analyseren. In de onderstaande afbeelding staat elke candle voor 7 dagen. Hier kunnen we ook drie blauwe zones waarnemen die in het verleden belangrijk zijn geweest voor koersveranderingen. Momenteel zit de Bitcoin koers tussen de middelste en de bovenste zone.

Deze twee levels dienen als de aller belangrijkste support en weerstand, maar na de daling van afgelopen week, analyseerden we ook een kleinere ondersteuning. Zoals je kan zien zit er een oranje lijntje in de grafiek, maar deze is nauwelijks te zien in het grote plaatje hierboven.

Support gevonden

Deze ondersteuning wordt alleen duidelijker als we inzoomen, en daarom gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek van Bitcoin. Hier zien we dat deze oranje ‘lijn’ de zone is die we in de analyse van maandag bespraken. Daar vertelden we ook dat Bitcoin deze zone (van ongeveer 21.400 dollar) moest houden om niet verder te zakken.

Zoals je kan zien is dat perfect gelukt, en lijkt Bitcoin de weg omhoog te hebben ingezet. Sinds dat Bitcoin onder de 16.000 dollar is geweest, ging de koers bijna in één rechte lijn omhoog. Het is daarom logisch dat de koers ook even wat gas terugneemt. Het mooie van deze kleine daling is dat er hierdoor een hoger laagtepunt wordt gemaakt.

Dit duidt meestal op het begin van een verdere opwaartse beweging. Het zou daarom mooi zijn als BTC ook een hoger hoogtepunt maakt dan de vorige, op ongeveer 24.000 dollar. Dit zou de opwaartse trend bevestigen.

Toch moet er een kanttekening worden gemaakt; BTC kan de oranje zone als support verliezen. Dit scenario heb ik in deze analyse omschreven en blijft onveranderd. Mocht Bitcoin wél boven deze oranje zone blijven, dan kan Bitcoin zelfs doorstijgen naar de bovenste blauwe zone. Dit laatste zou betekenen dat we wellicht koersen kunnen gaan zien van 29.000 dollar.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Analyse: Bitcoin vindt ondersteuning op 21.400 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.