Bitcoin heeft vannacht weer een nieuwe wekelijkse candle gemaakt. Deze sloot op een koers van 30.000 dollar, precies op een belangrijke weerstand. De koers reageert hier tot nu toe nog niet heel goed op, aangezien deze maandag vol met rode candles zit. Laten we naar de grafieken kijken.

De wekelijkse grafiek

De afgelopen weken heeft Bitcoin geprobeerd om een belangrijke weerstand te veroveren. Dit was helaas zonder succes, aangezien geen enkele candle boven de grijze zone kon sluiten. Ik heb het over de middelste zone in de onderstaande afbeelding van ongeveer 30.500 dollar.

We kunnen hier goed zien hoe een vorig steunpunt op dit moment fungeert als weerstand. Toen Bitcoin na zijn stijging in 2021 bij deze zone aankwam, vond de munt hier meer kopers dan verkopers, maar op dit moment blijkt het tegenovergestelde waar.

Dit is geen goed teken, aangezien deze weerstandszone zeer belangrijk zal zijn voor de rest van het koersverloop. Maar betekent dit dat Bitcoin helemaal niet meer te redden is?

Zijwaartse beweging gestopt

Om deze vraag te beantwoorden moeten we iets meer inzoomen op de grafieken. In de bovenstaande afbeelding zagen we de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Maar om bewegingen op de korte termijn te analyseren, kunnen we er beter een 4-uurs grafiek bij pakken.

Daar zien we dezelfde grijze zone als in de eerste grafiek, alleen staat elke candle hier voor 4 uur. Ook zijn hier twee zwarte lijnen te zien.

Die zwarte lijnen zijn op dit moment belangrijk. Bitcoin bewoog al weken lang tussen deze twee koersen van ongeveer 31.400 en 29.500 dollar, maar lijkt nu aan de onderkant zijn weg te vervolgen. Zoals ik al in eerdere analyses vermeldde, zou dit met een forsere beweging gebeuren.

Op dit moment is de eerste 4-uurs candle onder de 29.500 dollar lijn gesloten, waarmee de laagste koers van deze maand werd gemarkeerd (29.000 dollar). Hiermee lijkt de neerwaartse beweging in gang gezet.

Het enige wat Bitcoin nu nog kan redden op korte termijn, is een grote groene candle die weer tussen deze twee lijnen sluit. In dat geval is de zijwaartse beweging weer intact.

Als dit niet gebeurt, dan kan Bitcoin ook definitief de grijze zone verliezen waar het al weken op vast hing. Dit zal een negatief effect kunnen hebben op de rest van het koersverloop. Het oogt namelijk niet sterk dat Bitcoin na al die tijd niet boven deze weerstand uit wist te komen. Daarbij is het wel opvallend dat de laatste 4-uurs candle precies de onderkant van de grijze zone respecteert.

The post Analyse: Bitcoin tikt 29.000 dollar aan, laagste punt van deze maand appeared first on BLOX | Nieuws.