Bitcoin zweeft al een aantal weken rond hetzelfde prijsniveau. Dit doet de munt vlak boven een ondersteuning, waardoor er nog steeds een reëel risico is om verder te zakken. Gelukkig sloot BTC de laatste wekelijkse candle rond 26.500 dollar, waardoor we voor nu even gerust adem kunnen halen.

De drie prijslevels

Om dit uit te leggen, pakken we er even de wekelijkse grafiek van Bitcoin erbij. Hier staat elke candle voor één week. Hierdoor kunnen we de afgelopen wekelijkse candle zien, en daarnaast worden de belangrijkste prijsniveaus duidelijk. Het is namelijk goed om te weten welke levels in het verleden invloed hadden op de koers.

Deze levels zijn in de grafiek hierboven weergegeven als grijze zone, zwarte lijn en oranje lijn. Elk van deze heeft ooit een functie vervuld als support óf weerstand, waardoor ze ook vandaag de dag nog relevant kunnen zijn. Als Bitcoin bijvoorbeeld door de zwarte lijn zakt, zal de oranje lijn (19.800 dollar) een logische plek worden voor de volgende support.

Gelukkig is het sluiten van de wekelijkse candle (26.500 dollar) boven de zwarte lijn gebeurd. Daarmee wordt een daling naar de 19.800 dollar nu nog even uitgesteld. Het kan nog steeds gebeuren, maar de koers lijkt nu eerder een nieuw hoger laagtepunt te hebben gemaakt.

Geen candles onder 25.000 dollar

Dit laatste is positief, aangezien dit meestal wordt opgevolgd door een hoger hoogtepunt. En kijken naar het vorige hoogtepunt, zal daarmee de grijze zone worden gebroken. Dit klinkt allemaal zeer positief, maar we zijn nog niet zo ver. Om dit beter te analyseren gaan we kijken naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 24 uur.

De prijslevels en de korte termijn bewegingen van Bitcoin zijn hier beter te zien. De munt lijkt alle orders – die net onder de zwarte lijn zaten – gevuld te hebben en nu onderweg om een hoger hoogtepunt te maken.

Daarvoor moet de koers voorbij de 31.800 dollar komen. Dit is nog ver van de huidige prijs, maar er ligt nog één andere kleine weerstand op de loer – de uitschieter die BTC maakte op 29 augustus (tot 28.100 dollar). Daar waren zo veel verkopers, dat de Bitcoin prijs meteen terug werd geduwd naar het koerslevel vóór de stijging.

Tot die tijd is het afwachten, maar de munt ziet er al beter uit dan een week geleden. Let alleen goed op: om zo positief te blijven mag BTC geen candles onder de support sluiten. Hier mee wordt een neerwaartse trend ingezet die ons tot zover als 19.800 dollar kan laten zakken. Echter, als dat niet gebeurt kunnen we genieten van de stijging die Bitcoin bij de volgende weerstand brengt!

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Analyse: Bitcoin sluit wekelijkse candle op een gunstige plek appeared first on BLOX | Nieuws.