Vannacht is er weer een nieuwe wekelijkse candle gemaakt. Zoals elke maandag werpen we daarom een blik op het koersverloop van Bitcoin. Wat kunnen we deze week verwachten? Laten we de grafieken erbij pakken.

De zones

In de onderstaande afbeelding staat elke candle voor één week. We gaan zometeen in op de candle die vannacht sloot, maar we gaan eerst kijken naar de belangrijkste steun en weerstandspunten.

Zoals je kan zien zijn er drie grijze zones waar Bitcoin in het verleden vaak op reageerde. Deze liggen – van onder naar boven – rond de koersen van 19.000, 30.000 en 66.000 dollar. Op dit moment zit de Bitcoin precies in de middelste zone, waardoor er veel onzekerheid heest. Daarnaast sloot deze candle net zo ‘slap’ als de candle ervoor. Er was niet veel opwaartse kracht te bekennen.

De richting die de munt nu kiest, zal van invloed zijn op de rest van het koersverloop. Als Bitcoin vanuit hier boven de 30.000 dollar zone uitkomt, is dat positief voor de lange termijn. Maar het tegenovergestelde gebeurt wanneer BTC hier weer onder komt. Waar moeten we op letten?

Deze lijnen zijn belangrijk

De wekelijkse candle van vannacht sloot 1,5% in de min op een koers van 30.160 dollar. Hiermee werd duidelijk dat de middelste zone nog niet definitief heroverd is, maar we kunnen ook nog niet zeggen dat Bitcoin wordt ‘afgewezen’ bij deze zone.

Daarvoor zou er eerst meer duidelijkheid moeten komen, maar dat gaan we nu niet vinden in de wekelijkse grafiek. Daarom pakken we ook even kort de 4-uurs grafiek erbij; hier staat elke candle voor 4 uur. In deze afbeelding zien we de grijze zone van ongeveer 30.000 dollar, maar ook twee andere belangrijke prijspunten.

De zwarte lijnen in deze grafiek geven namelijk het kader aan waarin Bitcoin op dit moment zijwaartse beweegt. Het gaat hierbij om de lijnen van 29.525 en 31.430 dollar. Het breken van een van deze lijnen kan een verdere beweging in die richting veroorzaken. Daarom is het belangrijk om deze grafiek – samen met de zwarte lijnen – nauwlettend in de gaten te houden.

Het beste scenario zou daarom zijn als de zwarte lijn van 31.430 dollar gebroken wordt, om vervolgens verder omhoog te gaan. Mocht de munt onder de 29.525 dollar sluiten, dan is de ‘afwijzing’ bij de middelste zone een stapje dichterbij en is de kans groter dat BTC verder omlaag gaat.

The post Analyse: Bitcoin sluit de week negatief, wat kunnen we verwachten? appeared first on BLOX | Nieuws.