Opnieuw een spectaculaire stijging voor Bitcoin. Dat dit niet de eerste keer is deze week is de meeste mensen wel bekend. Een aantal dagen geleden schoot de koers hard omhoog, gedreven door het nieuws dat de ETF was goedgekeurd. Later bleek dit fake-news te zijn en daalde de koers weer snel. De huidige stijging lijkt echter niet gebaseerd te zijn op specifiek nieuws, wat een veel gezondere indruk maakt.

De daggrafiek van Bitcoin

Op de onderstaande grafiek staat elke candle voor één dag. De dagcandle van vandaag ziet er buitengewoon goed uit. Hoewel de koers iets is gecorrigeerd, stond deze ruim boven de 30.000 dollar: een mijlpaal.

In het optimisme blijft wel een ding zeker: de weerstand tussen de 29.900 en 30.000 dollar is buitengewoon sterk. Een paar dagen geleden slaagde Bitcoin er niet in deze te doorbreken, en tot nu toe lijkt ook de poging van vandaag nog niet helemaal succesvol te zijn. Een doorbraak betekent een dagcandle die gesloten wordt boven de weerstand. Zolang dit niet gebeurt, is het verstandig om voorzichtig te blijven.

Toch is er reden voor meer optimisme: de weekgrafiek

Hoewel de weerstand van 30.000 dollar nog niet is doorbroken, is er wel positief nieuws. Dankzij de stijging van vandaag bevindt Bitcoin zich weer ruim boven twee cruciale indicatoren. Als het lukt om de week af te sluiten boven deze beide, dan is letterlijk ‘the sky the limit’ en is een 40.000 dollar Bitcoin slechts een kwestie van tijd.

Laten we eerst kijken naar de Bull Market Support Band, die we vinden tussen de 27.500 en 28.000 dollar. Deze indicator geeft de trend aan van de cryptomunt. Als de koers boven deze band ligt, zien we vaak een reeks groene candles. Wanneer de koers echter onder deze indicator zakt, resulteert dat vaak in een crash. Op dit moment bevindt Bitcoin zich ruim boven deze band.

De tweede belangrijke indicator is de 200 Week SMA, die het gemiddelde vertegenwoordigt van de afgelopen 200 weekkoersen van Bitcoin. Onder analisten wordt deze lijn eveneens als essentieel beschouwd bij het bepalen van de trend. De koers stuit vaak op weerstand of krijgt juist steun van deze indicator. Een afsluiting van de week boven deze lijn zou ook in dit geval super bullish zijn.

Conclusie

De weerstand van 30.000 dollar is nog steeds niet doorbroken. Het blijft essentieel om waakzaam te blijven zolang dit niet gebeurt. Niettemin oogt de weekgrafiek zeer positief. Als de koers boven beide indicatoren blijft en de week afsluit boven deze niveaus, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de 30.000 dollar weerstand doorbroken wordt.

Dalen we onder de 28.000 dollar, dan … hebben we een probleem.

The post Analyse: Bitcoin schiet opnieuw boven de 30.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.