Bitcoin is de afgelopen week uit zijn zijwaartse beweging gevallen waar het al voor lange tijd in vast zat. Sinds we deze maand voor de eerste keer een koers van 29.000 dollar hebben gezien, presteert Bitcoin niet meer zo goed. Wat kunnen we de komende tijd verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Zijwaartse beweging verloren

Om te beginnen pakken we de dagelijkse grafiek erbij, waarbij elke candle voor 24 uur staat. Op deze grafiek is de zijwaartse beweging het beste te zien, die nota bene op een grotere weerstand werd gemaakt (grijze zone).

Voor de lezers die niet weten waar die zone vandaan komt, raad ik aan om ook even een blik te werpen op de vorige analyses! Dan kunnen we in deze analyse verder gaan met de verloren zijwaartse beweging.

Zoals je kan zien viel Bitcoin hier op maandag uit met een gigantische rode candle. Sindsdien probeert de munt langzamerhand weer terug om hoog te krabbelen, maar vooralsnog zonder succes. Helaas kan dit grote gevolgen hebben voor de rest van het koersverloop.

De verloren zijwaartse beweging, in combinatie met de afwijzing van de grijze zone (en de onderste zwarte lijn), belooft niet veel goeds. Het zijn allemaal tekenen dat Bitcoin aan het afzwakken is, waardoor een verdere daling logischer lijkt dan het alternatief.

Korte termijn weerstand

Dat de koers afzwakt en afgewezen wordt bij deze belangrijke punten, is misschien nog beter te zien op de 1-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 60 minuten en bijna alle zones/lijnen zijn hetzelfde als in de andere grafieken. Er is hier alleen één lijntje bijgetekend: de 29.660 dollar lijn, en ik ga je uitleggen waarom.

Zoals ik in de vorige analyse ook benoemde, zou het alleen in iets positiefs kunnen veranderen als BTC weer terug in de zijwaartse beweging terecht komt. Aangezien de munt hier eerst uit is gevallen, is het niet verstandig om te makkelijk van een positief scenario uit te gaan. Daarom zou ik Bitcoin het liefste niet boven de onderste lijn (29.525 dollar) willen zien, maar boven de 29.660 dollar.

Dat komt omdat die laatste lijn belangrijk is geworden. Zoals je kan zien vond BTC daar eerst ondersteuning, terwijl deze prijs op dit moment voor weerstand zorgt. Als Bitcoin hier dus overheen beweegt, zou ik dat als een bevestiging zien dat de zijwaartse beweging herpakt is.

Mocht dit niet gebeuren – wat geen onrealistisch scenario is – dan is het moeilijk om nog wat positiefs in de koers te vinden. In dat geval zou de grote grijze weerstand zo sterk zijn dat Bitcoin voor een nog langere tijd onder de 30.000 dollar blijft.

The post Analyse: Bitcoin probeert boven 29.500 dollar uit te komen, vooralsnog zonder succes appeared first on BLOX | Nieuws.