Sinds Bitcoin boven de 20.000 dollar is gekomen, kan de markt rustig adem halen. De munt houdt zich op dit moment sterk rond de 21.000 dollar. Hierdoor kickt er bij velen weer de welbekende ‘fomo’ in (fear of missing out), en wordt de hebzucht groter.

Was 15.500 de bodem?

Kunnen we al van een bodem spreken? Dat is de vraag die velen op dit moment bezig houdt. De koers van Bitcoin heeft namelijk een belangrijke weerstand overwonnen, waardoor je kan denken dat de afgelopen bodem van 15.500 dollar niet meer bereikt wordt. Op dit moment zit Bitcoin daar zo’n 37% boven.

We moeten niet té positief worden, want Bitcoin kennende kan de koers weer net zo makkelijk terugzakken. We gaan even naar de maandelijkse grafiek kijken, waar elke candle voor één maand staat. Deze grafiek wordt gebruikt om lange termijn bewegingen te analyseren. Hierin zien we ook de belangrijkste prijslevels (weergegeven in blauw).

Zeer groen 2023

Zoals je kan zien heeft Bitcoin de middelste zone weer heroverd. De munt zakte hier in 2022 doorheen, maar het nieuwe jaar is niets minder dan positief geweest. De koers kwam hier weer netjes boven, maar kan dat ook zo blijven?

Om sterk boven deze zone te blijven moet Bitcoin een maandelijkse candle boven de blauwe zone sluiten. Dit betekent dat de koers op 1 februari ongeveer hoger moet zijn dan 18.500. Dat zou goed mogelijk zijn met de huidige koers. Mocht Bitcoin dit niet redden, dan kunnen we bijna zeker spreken van een schijnbeweging. Het kan nog alle kanten op.

Toch is er een lichtpuntje aan de horizon, en dat heeft te maken met de oranje lijn in bovenstaande grafiek (+- 23.300 dollar). Dit is de koers van de maandelijkse ‘close’ van de candle van juli, wat door veel traders gezien wordt als een weerstand. Mocht Bitcoin een maandelijkse candle boven de blauwe zone én boven de oranje lijn sluiten, dan is het zeer waarschijnlijk dat we binnen no-time een koers van 28.000 dollar kunnen zien.

Angst en hebberigheid

Omdat we al lang niet meer hebben gekeken hoe de blik van de markt op Bitcoin is, pakken we er een oude bekende grafiek bij: de Fear and Greed Index. Dit is een indicator waarmee je kan zien hoeveel angst en hoeveel hebberigheid er op de markt is.

Dit werkt als volgt: aan de linkerkant zien we waardes van 0 tot en met 100. Hierbij is een waarde van 0 de maximale angst, en 100 de maximale hebzucht.

Zoals je kan zien beweegt deze index sinds lange tijd weer boven de 50. Het heeft maanden geduurd voordat de hebzucht weer begon te stijgen, maar dit is weer gegroeid na de stijging van afgelopen weekend. Meestal als de hebberigheid hoger wordt, moeten we oppassen. Dat komt omdat een hoge hebberigheid vaak plaatsvindt vóór een daling.

Dit wordt ook onderbouwd door een welbekende quote van Warren Buffet, een beroemde investeerder: “Ben bang als anderen hebzuchtig zijn, en hebzuchtig als anderen bang zijn.”

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Analyse: Bitcoin onderweg naar 23.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.