Bitcoin werd wekenlang afgewezen bij een belangrijke weerstand. Hierdoor maakte de munt vorige week een flinkte daling mee. Kan BTC nog verder dalen, of zijn we weer onderweg naar een nieuw hoogtepunt? Laten we naar de grafieken kijken.

Twee belangrijke prijsniveaus

Om de belangrijkste prijslevels te analyseren, moeten we eerst een grote grafiek erbij pakken. Dit kan met de maandelijkse of wekelijkse grafiek. Deze keer pakken we de wekelijkse variant erbij. Deze candles bevatten informatie van 7 dagen, waardoor je ver kan terugkijken in het koersverleden.

Zoals je kan zien worden er meteen twee prijslevels duidelijk. Eéntje is de grijze zone (rond 30.500 dollar) en de ander is een zwarte lijn van ongeveer 25.000 dollar. Dit is het speelveld waar Bitcoin op dit moment in zit.

De munt daalde na wekenlange afwijzing bij de grijze zone. Er waren niet genoeg kopers om de prijs voorbij dit niveau te duwen. En de daling naar 25.000 dollar was te verwachten aangezien er weinig ondersteuningen waren tot deze koers. Een verloren zijwaartse beweging zorgde dat de munt binnen een paar uur naar deze prijs afdaalde.

Opwaartse trend intact

Op dit moment maakt Bitcoin het erg spannend. Is deze daling voorbij, of kunnen we nog verdere daling verwachten? Om dit het beste te analyseren, pakken we ook even de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur.

Het is niet mooi om te zien dat Bitcoin werd afgewezen bij de grijze zone. Dit betekent namelijk dat verkopers de strijd bij een belangrijk prijslevel hebben gewonnen. De reactie was niet bepaald positief; een daling van duizenden dollars binnen een paar uur.

Het sentiment werd daardoor eerder negatief dan positief, maar gelukkig is er ook een lichtpuntje te zien. Omdat Bitcoin net boven de grijze zone uitkwam, en onlangs niet onder het vorige laagtepunt kwam (25.000 dollar), zit Bitcoin in principe nog steeds in een opwaartse trend.

Kijk maar eens goed. De munt maakt sinds het begin van dit jaar nog steeds hogere hoogte- en hogere laagtepunten. Mocht BTC dus boven het vorige laagtepunt blijven, dan is het niet gek als we binnenkort weer een hoger hoogtepunt kunnen zien. Bitcoin moet daarvoor wel boven de grijze zone uitkomen.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Analyse: Bitcoin nog steeds niet voorbij vorig laagtepunt appeared first on BLOX | Nieuws.