De afgelopen dagen laat de grafiek van bitcoin eindelijk weer wat groen zien. Na een aantal behoorlijk grote weerstanden te hebben doorbroken, lijkt de munt weer ruimte te vinden voor eventuele nieuwe hoogtes.

In deze analyse zoomen we in op deze opwaartse beweging en welke eventuele weerstanden in de nabije toekomst relevant zijn wanneer deze trend voortzet. Daarnaast werpen we een blik op een indicator die door deze opwaartse beweging weer in beeld komt: 200 Weekly MA. Dit is een lijn die ontstaat door de afgelopen 200 weekkoersen van bitcoin bij elkaar op te tellen, en het gemiddelde te nemen. 

Rode box

We beginnen met de dagelijkse grafiek. Elke candle op deze grafiek staat dus voor één dag. Bitcoin is de afgelopen 6 dagen groen gesloten, en het zou een mooie reeks zijn wanneer ook de zevende dag groen sluit. De koers staat momenteel echter een half procent in het rood, en dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat de koers weerstand ondervindt van de rode box. De rode box heeft eerder als ondersteuning gefunctioneerd, en zoals je misschien weet verandert een ondersteuning vaak in een weerstand wanneer de koers onder dit level beweegt.

Zoals ik al benoemde is de rode box een belangrijke box de komende dagen waar bitcoin waarschijnlijk moeite mee gaat hebben. Beweegt de koers iets hoger in de rode box, dan komt ook de onderste blauwe oplopende lijn in beeld.

BTC/USD

De onderste blauwe lijn was eerder een ondersteuningslijn van de bearflag. Echter is de koers naar beneden uit dit patroon gebroken, en verandert deze lijn dus in een weerstand. 

Nu moeten we natuurlijk niet te ver in de toekomst vooruitgrijpen, maar stel de koers blijft maar stijgen en beweegt boven de rode box, dan is het heel belangrijk om deze box als ondersteuning vast te blijven houden. Vanaf daar kan bitcoin een volgende beweging naar boven gaan vormen.

Echter moeten we ons niet vergissen in hoe groot deze weerstand is rond de 23.000-24.000 dollar. Wanneer de trend om gaat keren, en de rode candles ons weer pessimistisch maken, dan moeten we vooral blijven kijken naar de groene box. Cruciaal is het dat bitcoin boven deze box blijft. Lukt dit niet, dan kan bitcoin zeer laag gaan bewegen. 

Het is echter nu niet relevant om daar op in te zoomen, omdat in een opwaartse beweging vooral de weerstanden in beeld gebracht moeten worden. Op die manier kun je je voorbereiden op een eventuele trendommekeer wanneer de trend een halt geroepen wordt. 

200 Weekly MA

Willen we echt alle weerstanden in beeld brengen, dan is de 200 Weekly MA absoluut een indicator die genoemd moet worden. Eerder was deze lijn een zeer sterke ondersteuning, maar sinds dit jaar beweegt de koers zich onder deze lijn en lukt het maar niet om een paar wekelijkse candles hierboven te sluiten. 

Het is wel duidelijk dat bitcoin de komende dagen heel wat weerstand zal gaan ondervinden. Het is dan ook goed om je ervan bewust te zijn dat het heel goed mogelijk is dat de koers niet door deze levels heen breekt, en opnieuw naar beneden zal zakken. We blijven vooral de koersen in de gaten houden voor eventuele nieuwe ontwikkelingen.

The post Analyse: bitcoin nadert belangrijke weerstanden appeared first on BLOX | Nieuws.