Bitcoin, de grootste cryptomunt, herstelt van de correctie. Langzaam maar zeker krabbelt de koers naar boven en staat op dit moment meer dan 6000 dollar boven het laagste punt. Dat is positief, maar nog niet genoeg om een nieuwe ATH te maken. Daarvoor moeten we eerst uit de bearish trend breken, en dat wordt een flinke klus …

Obstakels op de weg naar boven

Laat ik beginnen met het feit dat Bitcoin op de 4H-grafiek een bearish trend is begonnen. Dit zie je door de lower highs en de lower low. Zolang de koers geen hoger hoogtepunt maakt en de neerwaartse trendlijn verbreekt, moet je rekening houden met een lower low. Om te beginnen is er dus een uitbraak boven de trendlijn nodig.

Maar dat is nog niet alles. Zoals ik in deze analyse heb benadrukt, is het prijsniveau van 69.000 dollar een ‘make or break’ punt. In 2021 vormde de koers rond dat niveau haar top, de afgelopen weken hikt Bitcoin hiertegenaan als weerstand. Er zullen dagcandles boven dit niveau gesloten moeten worden om de weg vrij te maken naar nieuwe All Time Highs.

Dus kort samengevat: om de koers weer in een bullish fase te krijgen, moeten we de trendlijn en de weerstand van de 69.000 dollar doorbreken. Dat zijn de twee belangrijke stappen. Wel wil ik benadrukken dat het koopvolume hierbij belangrijk is. We willen zien dat het koopvolume de trend ondersteund. Nu de koers dichtbij de trendlijn komt, kan het een poging doen om deze te doorbreken. Houdt deze regel in je achterhoofd: een uitbraak zonder volume is vaak een fake-out.

Wat gebeurde er met Bitcoin na eerdere halvingen?

Bitcoin kent 4 halvingen. De eerste in 2012, de tweede in 2016, de derde in 2020 en de meest recente was vorige week. Wat ons interesseert is hoe de koers reageert na elke halving. Globaal gezien is dit niet al te positief. In zowel 2016 als 2020 zagen we dat de koers aanzienlijk daalde en daarna een periode zijwaarts bewoog. Wat staat er te gebeuren in 2024?

De recente halving: wat nu?

Retailbeleggers verwachten dat Bitcoin na de halvering explosief zal stijgen. Hoewel dit vaak uiteindelijk wel gebeurt, gaat het meestal gepaard met shake-outs, die de zwakke handen uit de markt schudden. Dit fenomeen was zichtbaar na de halving in zowel 2016 als 2020, en ik verwacht iets vergelijkbaars de komende weken.

The post Analyse: Bitcoin na de halving, wat is er nodig voor een nieuwe All Time High? appeared first on BLOX | Nieuws.