In de vorige analyse vertelde ik over het belang van de 12-uur candle van gisteren. Deze is gesloten op een belangrijke plek, maar de dagelijkse candle – wat twee 12-uur candles in één zijn – gooide roet in het eten. Deze candle sloot namelijk weer onder een belangrijk punt, waardoor er op dit timeframe nog geen hoger hoogtepunt is gemaakt.

Neerwaartse trendlijn gemaakt

Omdat bitcoin een mini-top maakte rond 43.300 dollar (39.400 euro), vormde het een trendlijn. Dit gebeurde bij de derde aanraking in onderstaande grafiek. Deze trendlijn moet gebroken worden om de weg naar boven te vinden. Echter, het is logisch dat de prijs een volgende keer ook afgewezen kan worden; een trendlijn ontstaat niet voor niets en het is een logisch punt van weerstand.

Maar, als deze toch breekt, dan komt de resistance van 45.000 (40.950 euro) erg dichtbij. Dit gele vlak is een zone die gebroken kan worden om verder te gaan naar 52.000 dollar (47.300 euro); de plek van de tweede weerstand en tevens het begin van de trendlijn.

Grootste timeframes zijn de baas

Een andere optie is dat de prijs daar wordt afgewezen. In dat geval zal je in onze analyses meer lezen over een mogelijke uitkomst van deze rejectie. Waarom in volgende analyses? Dit is al iets te vooruitstrevend aangezien bitcoin nog steeds moeite heeft met een hoger hoogtepunt te zetten. Dit zou gebeuren als een candle boven de 42594 dollar (38756 euro) sluit. Dit is te zien bij de grijze lijn.

Op kleinere timeframes – zoals de 1-uur-, 4-uur- en 12-uur grafieken – is er wel al een hoger hoogtepunt gezet, maar nog steeds geldt dat grotere timeframes leidend zijn.

Wat is nu het belangrijkste?

Om weer bullish te worden is het belangrijk om een ‘higher high’ terug te zien in de koers van bitcoin. Dit is belangrijk omdat de reeks van ‘lower highs’ dan doorbroken wordt. Dit zou een opwaartse trend kunnen starten. In dit geval zou namelijk ook de trendlijn breken, wat een push veroorzaakt (waarschijnlijk) tot de gele weerstandszone.

Als deze zone breekt word ik heel erg bullish, aangezien we dan weer kunnen kijken naar een koers boven de 50.000 dollar (45.500 euro). Kunnen we het ons nog voorstellen?

The post Analyse: Bitcoin moet over deze trendlijn stappen om groen te worden appeared first on BTC Direct | Nieuws.