De koers van bitcoin zit al enkele dagen rond dezelfde hoogte. Op het moment dat de angst toeneemt en bitcoin een kant lijkt te kiezen, schiet de prijs weer terug. Dit gebeurde gisteren alweer.

Weinig beweegruimte over

Op de onderstaande grafiek is goed te zien dat het vorige laagtepunt op een koers van 39.200 dollar (36.000 euro) ligt. Als de prijs daaronder was gesloten, dan is er een nieuw laagtepunt gemaakt en zal de koers verder naar beneden bewegen.

Echter, bitcoin hield zich sterk vannacht een sloot de candle boven deze hoogte. De prijs was gezakt naar 38.200 dollar (35.650 euro) en vervolgens opgekocht. Dat is maar goed ook, want als bitcoin onder deze prijs zou sluiten, blijft er niet veel beweegruimte meer over (weergegeven als het blauwe vlak).

In bovenstaande grafiek heb ik blauwe lijntjes getekend. Dit zijn geen toevallige krabbels, maar een manier van mij om te laten zien dat we nog steeds in een opwaartse trend zitten. De koers maakt nog steeds hogere hoogtes en hogere laagtes. Dit moet zo blijven om bullish te zijn.

Wat als het laagtepunt begeeft?

Wanneer de koers onder de 39.200 komt, blijft er dus weinig ruimte over om nog een hoger dal neer te zetten op dit grote timeframe. Daarvoor moet de koers een dal zetten die in het – of op het – blauwe vlak zit. Op die manier kunnen we makkelijk een weg naar boven vinden.

Als dat niet zo is, zal het logisch zijn dat we verder dalen dan het tweede gemarkeerde laagtepunt (met de blauwe streep eronder). In dat geval is het logisch dat we richting de 33.000 dollar (30.800 euro) gaan.

Zo niet

Als de koers hier gewoon een nieuw laagtepunt zet (zoals weergeven met de laatste blauwe lijn) is het aannemelijk dat we ook weer een nieuwe hoogte opzoeken. In dat geval zal de prijs weer richting de 47.000 gaan (43.900 euro). Dat is een mooi vooruitzicht voor komende dagen, maar daar zijn we dus nog niet.

Als we inzoomen naar een 4-uurs grafiek, zoals hierboven, zien we dat de koers op kleine timeframes in een downtrend zit. Het zou mooi zijn als bitcoin deze weet te breken, zodat er op grote timeframes ook wat verandert. Dit is namelijk de het laatste dal van de eerste grafiek.

Om dit te laten gebeuren, moet de prijs dus over het vorige hoogtepunt heen, en deze ligt rond een koers van 43.000 euro (40.200 euro).

The post Analyse: Bitcoin maakt schijnbeweging, nog niet naar 33.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.