Bitcoin is op dit moment met een stijging bezig. De munt is onlangs voorbij een belangrijke weerstand gekomen, en op het moment van schrijven is de koers al voorbij de 31.300 dollar. Wat kunnen we hiervan verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoogste candle van het jaar

Deze week beginnen we met een grafiek waarop deze stijging goed te zien is. We kijken hier naar de 4-uurs grafiek, waarbij elke candle voor 4 uur staat. Er is hier een belangrijke grijze zone aangegeven (weerstand) die inmiddels gebroken is met de hoogste koers in een jaar tijd. De laatste keer dat BTC deze koers had, was in juni 2022.

Toen de koers op deze grafiek voorbij de zone bewoog, was er nog veel onduidelijkheid. Zou Bitcoin vanuit hier verder omhoog bewegen, of bleek het maar voor zeer korte duur? De maandelijkse candle was namelijk niet voorbij de weerstand gesloten, wat in principe de ultieme bevestiging zou zijn dat deze zone heroverd was.

Maandag was al iets positiever. Toen zagen we dat de wekelijkse candle op een hoog punt sloot, net boven deze zone. Dit zou een van de aanleidingen zijn waarom Bitcoin op dit moment omhoog gaat.

Betekent dit dat we verder omhoog gaan?

Het breken van een weerstand is meestal erg belangrijk. Het betekent namelijk dat alle verkooporders rondom een belangrijk prijspunt gevuld zijn. In principe kan je daarom verwachten dat Bitcoin verder omhoog gaat, maar dit hangt af van meerdere factoren.

Zoals ik net al benoemde is het sluiten van de maandelijkse en wekelijkse candles erg belangrijk, en helaas wist de maandelijkse candle nog niet heel erg goed te sluiten. Dit neemt niet weg dar dit in juli wel gewoon kan gebeuren.

Het is wel positief om te zien dat Bitcoin voorbij de weerstand beweegt, en dat er vervolgens kooporders rondom deze grijze zone worden gezet. De koers is namelijk niet verder teruggezakt dan 29.500 dollar sinds het breken van deze weerstand. Dit is een sterk teken dat BTC zeer waarschijnlijk zijn weg naar boven vervolgt.

Is het allemaal positief?

Het enige wat nu niet goed zou zijn voor de koers, is als er een lager laagtepunt wordt gemaakt. Dit betekent dat de koers een neerwaartse trend zou starten. Als deze daling ook nog eens terug onder de weerstand komt, kan dit een hele lelijke maand worden voor BTC.

Gelukkig is de huidige 4-uurs candle een verademing na enige onzekerheid. Als het Bitcoin geen verschijnselen toont van het bovenstaand doemscenario, is er geen reden tot paniek. BTC kan de komende maanden misschien wel naar een nieuwe hoogtes als deze zone zich sterk houdt.

The post Analyse: Bitcoin maakt hoogste punt in een jaar tijd, inmiddels voorbij 31.300 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.