Deze week wordt waarschijnlijk de eerste rode candle in lange tijd gemaakt. Bitcoin staat deze week 2% in de min na een periode van 4 groene weken. Daarnaast maakte de munt gisteren de derde schijnbeweging om door 50.600 dollar te zakken. Laten we naar de grafieken kijken.

Eerste rode candle na 4 groene weken

We beginnen deze analyse met een blik op de wekelijkse grafiek. Zo krijgen we een goed beeld van de afgelopen wekelijkse candles. Bitcoin maakt deze week waarschijnlijk de eerste rode candle na 4 positieve weken. Ondanks dat dit dreigend klinkt, hoeft dit niet per sé slecht te zijn. Het is normaal dat een munt kleine correcties maakt na zo’n grote stijging.

Daarnaast zien we ook de belangrijkste prijslevels van Bitcoin, weergegeven als groene en rode zone. De bovenste rode zone is de plek van het hoogste punt van BTC ooit. Als de koers hier ooit terugkomt, is het logisch dat investeerders hier wat winst pakken – wat kan zorgen voor een kleine dip. Het is daarom goed om dit level alvast helder te hebben.

Daaronder zien we een groene zone. Deze is op dit moment het belangrijkste, aangezien het ervoor zorgt dat Bitcoin niet verder zakt dan een koers van ongeveer 46.000 dollar. Deze plek zorgde lange tijd voor weerstand, maar na het breken van deze zone, fungeert het nu als support. Houd daarom ook dit level in de gaten voor de langere termijn.

De schijnbewegingen van BTC

Dan kunnen we nu een blik werpen op de korte termijn verwachting van Bitcoin, die gisteren de derde schijnbeweging maakte om verder te zakken dan 50.600 dollar. Dit is de plek van het vorige laagtepunt van Bitcoin (weergegeven als blauwe lijn in de grafiek hieronder). Hier staat elke candle voor 4 uur.

Zolang BTC boven deze lijn blijft, is de verwachting redelijk positief. Zoals je kan zien heeft Bitcoin wel moeite om voorbij een koers van 52.700 dollar te komen (waar de koers ook al een paar keer is afgewezen), maar het zakt ook niet verder dan 50.600 dollar. Dit wijst erop dat we nog even zijwaarts bewegen totdat de marktleider een richting kiest.

Aangezien de huidige opwaartse trend – waarbij de munt op de lange termijn hogere hoogtes en hogere laagtes maakt – nog steeds intact is, is het wel waarschijnlijker dat BTC aan de bovenkant breekt. Helaas is er nog geen zekerheid voor dit scenario totdat de munt een candle buiten deze twee prijzen sluit. De richting die BTC dan zal kiezen, zal tekenend zijn voor de rest van het koersverloop. Houd deze prijsniveaus daarom goed in de gaten.

The post Analyse: Bitcoin maakt derde schijnbeweging om door koers van 50.600 dollar te zakken appeared first on BLOX | Nieuws.