Bitcoin heeft geen potieve maand achter de rug. Op dit moment staat augustus op een negatief percentage van -10%. Kan dat nog rechttrekken in de laatste dagen van de maand, en wat kunnen we voor de rest verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

De maandelijkse grafiek

Om te beginnen pakken we niet de wekelijkse, maar de maandelijkse grafiek erbij. Zo kunnen we ver terug kijken in de koers en zo de beste prijslevels eruit halen. Elke candle staat hier voor 28, 30 of 31 dagen, afhankelijk van de maand.

Zoals je ziet is er één prijslevel zeer belangrijk. Ik heb het dan over de grijze zone van ongeveer 30.500 dollar. Bitcoin werd hier al maandenlang afgewezen om verder te stijgen en afgelopen maand werd de munt daarom teruggedrukt naar een koers van 25.000 dollar. Dit maakt dat augustus de slechtste maand voor BTC wordt sinds november 2022.

Sindsdien is BTC niet meer heel veel van koers veranderd, en de vraag is of dat nog gaat komen. Zoals je ziet zit Bitcoin ook dicht bij de zwarte lijn. Deze heeft een koers van ongeveer 25.000 dollar, en is net als de grijze zone belangrijk geweest bij de totstandkoming van de koers.

25.000 dollar

Elke keer als BTC hier aankwam, veranderde de prijs van richting, maar dat is niet heel goed te zien op de maandelijkse grafiek. Daarom gaan we ook even kort kijken naar de dagelijkse grafiek. Daar wordt het effect op de prijs duidelijk, aangezien hier ook de bewegingen op korte termijn te zien zijn.

Zoals je kan zien diende deze lijn al een paar keer als weerstand, maar ook als support. De verwachting is daarom ook dat Bitcoin hier weer op zou reageren als de koers hier aankomt. Dat is ook nodig, aangezien we munt anders verder kan zakken naar een vorig laagtepunt.

Dit scenario is zeer aannemelijk als Bitcoin deze week – en misschien zelfs de maand augustus – onder deze lijn sluit. Mocht dat niet gebeuren, dan zullen we waarschijnlijk meer actie tussen 25.000 en 30.500 dollar zien.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Analyse: Bitcoin maakt de slechtste maand sinds november 2022 appeared first on BLOX | Nieuws.