Bitcoin heeft zich afgelopen week erg rustig gedragen. De prijs schommelt rond de 38.500 en 41.500 dollar (35.600 en 38.400 euro), terwijl de angst onveranderd blijft. Daarnaast is er ook niet veel veranderd in de dominantie van bitcoin. Laten we kijken naar de koers.

Wat zien we?

Zoals te zien in onderstaande grafiek, zit de prijs van bitcoin nog steeds in een patroon wat lijkt op een ascending triangle. De koers maakt ongeveer gelijke toppen, terwijl de kopers de prijs omhoog proberen te houden. Dit is te zien als de hogere laagtepunten.

Als we de onderste twee dalen met elkaar verbinden, resulteert dit in de blauwe trendlijn (bovenstaande grafiek). Het zou kunnen dat de prijs daar support gaat vinden. In dat geval krijgt de lijn een derde aanraakpunt, waardoor de triangle zo goed als bevestigd is, maar tot nu toe beweegt de prijs al een aantal dagen zijwaarts.

Stablecoin van 40.000 dollar

De prijs is een aantal dagen onveranderd, en zo ook de angst op de markt. Het lijkt een beetje alsof bitcoin een stablecoin wordt van 40.000 dollar (37.000 euro). De koers beweegt al meer dan anderhalf jaar om en nabij deze prijs. Zoals te zien in onderstaande grafiek zijn er veel schommelingen, maar 40k lijkt een gemiddelde. We komen er in ieder geval elke keer weer op terug.

Ditzelfde gebeurt met de bitcoin dominantie (dit is het percentage van de crypto markt dat uit bitcoin bestaat). Dit percentage kan gebruikt worden om te kijken of bitcoin beter zal presteren dan altcoins.

Minder volatiliteit

Het schommelt sinds mei vorig jaar tussen de 39 en 49%. In de chart is te zien dat de dominantie vooral rond de 44% blijft hangen. Daardoor kan je voorzichting concluderen dat het aandeel van bitcoin in de markt ongeveer gelijk is gebleven terwijl de prijs dat ook deed.

Bitcoin lijkt wel een stablecoin, die kosten wat het kost zijn waarde wil behouden. Dit is aan de ene kant slecht, want wie wil nou niet elke dag een groen portfolio. Maar aan de andere kant is dit ook een goede ontwikkeling, aangezien bitcoin minder volatiel wordt. Hierdoor zou je kunnen concluderen dat de markt meer volwassen wordt, en dat bitcoin langzaam van zijn beruchte ‘high risk asset’-naam afkomt.

The post Analyse: Bitcoin lijkt wel een stablecoin van 40.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.