We kunnen wel stellen dat Bitcoin een fantastische 14 dagen achter de rug heeft. De munt stond aan het begin van februari nog op 42.500 dollar, maar inmiddels heeft de marktleider al een prijs van bijna 53.000 dollar aangetikt. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat BTC ervoor?

Bitcoin zit op dit moment tussen twee hele grote prijszones. Deze zijn het beste te zien op de wekelijkse grafiek van BTC. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ook nog eens een goed beeld krijgen van die 23% stijging.

In de grafiek hierboven zien we een rode en een groene zone. De bovenste ligt rond de koers van de all time high – tussen ongeveer 62.000 en 67.000 dollar. Dit zou grote weerstand kunnen bieden als de koers van BTC hier ooit nog terugkomt. Dat komt omdat investeerders vaak winsten veilig stellen bij dit soort belangrijke prijslevels.

De onderste zone, weergegeven in het groen, zorgt op dit moment voor de ondersteuning. Dat komt nadat Bitcoin hier met veel kracht doorheen bewoog. Dit level zorgde voorheen namelijk voor flinke weerstand, maar zoals ik al aangaf in andere analyses, was een vervolgstijging zeer aannemelijk als BTC hier doorheen brak. En zo geschiedde, waardoor de koers nu rond 52.000 dollar zweeft.

De koers op de korte termijn

Op de wekelijkse grafiek lijkt de munt dus tussen deze twee levels te hangen, en hier heeft het weinig tot geen verdere informatie die ons meer kan zeggen. Als een munt tussen zo’n levels hangt en we niet veel meer kunnen zien, is het goed om in te zoomen. Dit doen we door naar de 4-uurs grafiek te kijken.

In deze afbeelding zien veel beter hoe de koers zich heeft bewogen in de afgelopen tijd. Hierdoor worden er weer twee nieuwe prijslevels duidelijk die op de korte termijn van invloed zullen zijn. Ik heb het dan over de blauwe lijn, die zijn oorsprong vindt in een vorig laagtepunt, en over de blauwe zone.

Om verder omhoog te kunnen is het belangrijk dat Bitcoin doorgaat met het maken van steeds hogere laagtepunten. Hierdoor blijft de opwaartse trend intact, waardoor de munt niet veel verder naar beneden kan vallen.

Als dit gebeurt kunnen we waarschijnlijk een kleine correctie verwachten, maar tot die tijd lijkt het alsof Bitcoin steeds verder omhoog wil. De prijs zit namelijk tegen de horizontale blauwe zone aan te drukken – in combinatie met hogere laagtes. Dit wijst er meestal op dat kopers de prijs omhoog drukken onder een punt waar verkopers willen verkopen.

Als het aantal verkooporders bij de blauwe gevuld wordt, kan de koers dus verder omhoog bewegen. Hiervoor mag de munt wel niet onder het vorige laagtepunt komen. In dat geval zou zelfs een daling tot de groene zone mogelijk zijn, maar dat scenario is nu nog iets minder waarschijnlijk.

The post Analyse: Bitcoin koers stijgt 23% in twee weken appeared first on BLOX | Nieuws.