Het is inmiddels bijna 2024 en we kunnen niet zeggen dat we een slecht jaar achter de rug hebben. Bitcoin steeg in het afgelopen jaar van 16.600 dollar naar ongekende hoogtes van bijna 45.000 dollar. Een stijging van meer dan 150%. Het lijkt alsof er daardoor wel een correctie moet komen, maar de koers komt tot nu toe niet lager dan 41.800 dollar.

Stijging van 150%

Om dit te analyseren gaan we eerst kijken naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we een goed overzicht hebben van de afgelopen 365 dagen. Het begin van 2023 is gemarkeerd met de blauwe verticale lijn. Daarnaast zien we nog twee groene zones en twee rode lijnen (komen we zo op terug).

Sinds het begin van dit jaar is de Bitcoin koers bezig met een stijging – en niet zomaar eentje. Bitcoin steeg met meer dan 150%. Iets wat we niet meer gezien hebben sinds 2020, toen de munt 300% steeg.

Maar wat opvallend is, is dat de munt sindsdien geen lagere laagtepunten heeft gemaakt. Er is geen enkel moment geweest in de grafiek hierboven waar we desastreuze correcties hebben gezien. Hierdoor lijkt het steeds aannemelijker dat we een heftige correctie kunnen krijgen.

Inmiddels is Bitcoin aangekomen bij de bovenste groene zone rond 45.000 dollar. Dit level geeft op dit moment de meeste weerstand, maar de koers blijft steeds hogere laagtepunten maken. Kopers blijven steeds hoger inkopen en zorgen ervoor dat Bitcoin niet onder een vorig laagtepunt belandt. Hierdoor kan je stellen dat BTC al één jaar aan een ononderbroken stijging bezig is. Maar voor hoelang nog?

Koers zakt nog niet verder dan 41.800 dollar

Om de koers op korte termijn beter te zien, pakken we er ook even de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur. Zoals je kan zien aan de twee rode lijnen, weigert Bitcoin om onder een vorig laagtepunt te zakken. Elke keer als de koers hieronder wordt geduwd, zijn er genoeg kopers om de prijs weer terug te drukken.

Over het algemeen is dit een zeer goed teken, vooral als dit gebeurd onder een belangrijke weerstand (zoals die van 45.000 dollar). Meestal resulteren hogere laagtes in een break van dit soort horizontale zones – zoals we dat ook zagen bij de groene zone van ongeveer 37.500 dollar.

Het is daarom aannemelijk dat Bitcoin deze stijging voorlopig zal doorzetten, maar let wel op. De munt kan bij een break van zijn vorige laagtepunten hard naar beneden zakken. Als dit niet gebeurt is er niks aan de hand – en wordt een break van 45.000 dollar steeds aannemelijker – maar als de lijn van 41.800 dollar breekt kan het snel gaan.

In dat laatste geval is het niet raar als de munt op zijn minst tot de onderste rode lijn zakt, en wellicht nog wat verder tot de onderste groene zone. Houd deze levels daarom goed in de gaten! Hopelijk hoeven we ons geen zorgen te maken en wordt 2024 net zo goed als dit jaar, maar het is altijd goed om voorbereid te zijn op negatieve scenario’s.

The post Analyse: Bitcoin koers stijgt 150% in 2023, weigert om verder te zakken dan 41.800 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.