Het zat er al een beetje aan te komen. Bitcoin heeft voor het eerst een rode candle gemaakt na een periode van 4 groene weken achter elkaar. Betekent dit dat we verder omlaag gaan, of kunnen we nu meer groen verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

De rode wekelijkse candle

Bitcoin heeft zich de afgelopen maanden van zijn beste kant laten zien. Vorige week konden we nog berichten dat de munt 23% was gestegen in een periode van 14 dagen, maar vandaag is dit nieuws iets negatiever. De marktleider maakte namelijk een rode wekelijkse candle, waarmee de koers 0,78% lager staat dan vorige week.

Het is natuurlijk nog steeds niks tegenover de stijging die BTC de afgelopen weken meemaakte. Maar toch brengt een nieuwe rode candle wat angst met zich mee. De koers kan natuurlijk altijd net zo goed dalen als dat hij stijgt. In de grafiek hierboven kunnen we alleen niet heel veel met de rode candle.

Zoals je ziet zit de munt tussen twee belangrijke prijslevels: de rode en groene zone. Deze plekken zijn in het verleden vaak van invloed geweest bij de totstandkoming van de koers. Er zijn alleen te weinig wekelijkse candles gemaakt tussen deze zones om hier een verdere analyse op los te kunnen laten. Het is daarom goed om nog eens in te zoomen op de korte termijn verwachting van Bitcoin.

De koers op korte termijn

De munt zit namelijk tussen twee andere belangrijke prijslevels die van invloed kunnen zijn op de korte termijn. Ik heb het dan over de blauwe lijn en de blauwe zone in de grafiek hieronder, waar elke candle staat voor een periode van 4 uur in plaats van 7 dagen.

Hierdoor krijgen we een beter beeld van de koersbewegingen op de korte termijn. Zoals we al berichtten in de vorige analyses, zal een break buiten deze lijnen voor meer momentum zorgen. De onderste blauwe lijn vindt zijn oorsprong in een vorig laagtepunt. Het is daardoor aannemelijk dat de munt verder kan zakken als Bitcoin hieronder komt.

Maar als de munt zich sterk houdt, en eerder door de bovenste blauwe zone beweegt, kan de munt verder naar boven. Zoals je kan zien geeft deze blauwe zone (rond 52.700 dollar) aardig wat weerstand, en BTC moet hier voorbij komen om zijn huidige opwaartse trend door te zetten.

Tot die tijd is het niet gek als we nog even zijwaarts bewegen. De vraag is alleen: voor hoelang nog? Meestal wordt de beweging uit zo’n zijwaartse prijsactie vaak groter naar mate de tijd vordert, dus hoe langer het duurt, hoe heftiger de beweging kan zijn – positief of negatief. Geduld lijkt hierbij een schone zaak.

The post Analyse: Bitcoin koers kleurt rood na 4 groene weken appeared first on BLOX | Nieuws.