Bitcoin maakte gisteren een fantastische stijging mee. De munt was 5 dagen geleden onder een belangrijke ondersteuning gevallen, maar deze werd hierdoor weer heroverd. Bijna alle negatieve scenario’s zijn hierdoor in principe van de baan. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat Bitcoin ervoor?

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Door middel van deze grafiek kunnen we de belangrijkste prijslevel helder te krijgen. Elke candle staat voor 7 dagen, zodat we ver terug kunnen kijken in het koersverleden.

We beginnen deze analyse met de bovenste twee zones. De bovenste groene zone, met een prijs van ongeveer 46.000 dollar, zorgt op dit moment voor de grootste weerstand. Dit prijslevel vindt zijn oorsprong in 2022, en het duurde bijna 2 jaar voor BTC om hier terug te komen. Het is daarom logisch dat er aardig wat verkopers zijn rond deze koers.

Het is Bitcoin nog niet echt gelukt om voorbij dit level te komen. Maar mocht dit wel gebeuren, dan zal de rode zone een nieuwe weerstand worden. Deze ligt rondom 69.000 dollar; de hoogste Bitcoin koers ooit. En dit scenario wordt steeds waarschijnlijker na de beweging van gisteren.

Belangrijk prijslevel herpakt

Daarvoor pakken we er ook even de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur, zodat we de bewegingen van de afgelopen week in meer detail kunnen zien. In de grafiek hieronder zien we ook de belangrijke lijn beter van 40.200 dollar.

Dit was een niveau dat een tijdje voor genoeg ondersteuning zorgde. Toen Bitcoin hier doorheen zakte was het logisch dat de koers iets verder naar beneden zou gaan. Het kwam helaas niet precies tot de aangegeven ondersteuning van 37.500 dollar, maar het is goed om te zien dat de munt zichzelf nu weer herpakt.

Je kan zien dat Bitcoin eerst wat moeite had om door dit level van 40.200 dollar te breken, maar toen dit gebeurde, schoot de koers weer met kracht boven dit level. Dit soort momenten – waarbij de koers een belangrijk prijslevel herovert – zijn zeer positief voor het koersverloop. Hiermee zijn veel negatieve scenario’s uitgesloten.

Het ziet er goed uit sindsdien de koers boven deze koers beweegt, maar het zou helemaal mooi zijn als Bitcoin de wekelijkse candle ook hierboven kan sluiten. Dit zou de kans op een verdere daling nog kleiner maken.

The post Analyse: Bitcoin koers herpakt zich, koers weer boven 41.500 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.