Gisteravond is dan eindelijk de Bitcoin spot ETF goedgekeurd. Goed nieuws, maar het gaf niet meteen de grote stijging waar veel investeerders op anticipeerden. Toch zagen we wel veel beweging op de markt. Bitcoin schommelde de uren na de goedkeuring op en neer met duizenden dollars.

Hoe staat Bitcoin ervoor?

We beginnen deze analyse met de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we een goed beeld krijgen van de BTC koers in de afgelopen tijd. Ook zijn hier het belangrijkste steun- en weerstandspunt uitgelicht als groene zones.

De onderste zone ligt op een koers van 37.500 dollar en biedt op dit moment voor support. Dit is wel onder de voorwaarde dat Bitcoin zal dalen. Zolang de koers op deze voet verder gaat, hebben we deze zone wellicht niet eens meer nodig. Toch is het goed om dit level alvast helder te hebben als we negatieve prijsactie gaan zien.

Dat scenario is gelukkig erg klein, want zoals aangegeven met de blauwe boogjes, maakt de koers nog steeds hogere laagtepunten. Pas als de munt hier onder gaat bewegen, moeten we oppassen voor een verdere neerwaartse trend. Het lijkt op dit moment namelijk aannemelijker dat we de hoogtes gaan opzoeken.

Kan Bitcoin de bovenste zone breken?

Op dit moment zit Bitcoin in de bovenste groene zone (rond 46.000 dollar), wat nog steeds veel weerstand biedt. De munt heeft nu al een aantal keer geprobeerd om hier doorheen te komen, maar zonder succes. Om dit beter toe te lichten pakken we ook even de 1-uurs grafiek erbij.

Hier zien we erg goed dat de koers van BTC flink aan het schommelen was. De munt heeft na de goedkeuring van de ETF meerdere duizenden dollars aan waarde verloren – om het er vervolgens weer bij te krijgen. Maar zelfs tijdens deze volatiliteit komt de prijs niet boven de groene zone terecht.

Het lijkt echter wel een realistisch toekomst scenario. Zoals ik eerder benoemde blijft BTC hogere laagtepunten, maar ook hogere hoogtepunten maken. Dit is dé formule voor een opwaartse trend, en dit is onveranderd gebleven tijdens de grote stijging van BTC.

Hierdoor is het goed om bullish te blijven totdat het tegendeel wordt bewezen. Geniet daarom van de ‘hoge’ Bitcoinprijs op dit moment, maar blijf sceptisch en houd de groene levels in de gaten. Als de koers onder een vorig laagtepunt zakt is 37.500 dollar een logisch target, maar als de munt door de bovenste zone komt, is het niet gek als we nieuwe hoogtes gaan zien.

The post Analyse: Bitcoin koers erg beweeglijk na goedkeuring spot ETF appeared first on BLOX | Nieuws.