De cryptomarkt werd gisteren opgeschud door een onverwachte daling van Bitcoin. De marktleider trok de hele markt naar beneden, waardoor sommige altcoins 30% aan waarde verloren. Was dit de hele daling, of gaan we meer neerwaartse bewegingen zien?

Hoe staat BTC ervoor?

Om dat te analyseren gaan we eerst kijken naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we de prijsactie van de afgelopen dagen kunnen zien. We zien hier ook twee belangrijke zones: de groene en de rode zone.

Die groene is niet echt relevant meer, maar de rode zone zorgt op dit moment dat de munt niet verder daalt dan 61.600 dollar. De munt heeft hier al meerdere keren support gevonden, en dat is tot nu toe nog niet verkeerd gegaan. Bitcoin maakt maakt namelijk nog steeds hogere hoogtes, wat erop wijst dat kopers nog steeds hoger inkopen.

Ook tijdens de daling van gisteren zorgde dit level voor ondersteuning en dit is goed om te zien. Totdat Bitcoin een lager laagtepunt maakt, is het niet gek als BTC weer richting zijn all time high zal bewegen. Dit scenario wordt vergroot door een patroon wat Bitcoin intact heeft gehouden: een ascending triangle (oftewel een opwaartse driehoek).

Ascending triangle

Dit patroon kenmerkt zich door steeds hogere laagtes, terwijl de munt rond eenzelfde hoogte wordt verkocht. Dit is beter te zien op de 4-uurs grafiek, waar elke candle voor 4 uur staat.

Als je kijkt naar de grafiek hierboven, kan je wel begrijpen waarom dit patroon zo genoemd wordt. Kopers kopen steeds hoger in, maar verkopers houden de prijs onder een bepaald level. Hierdoor vormt zich een driehoek met een horizontale bovenkant. Dit is positief, aangezien het aantal verkooporders opraakt bij de gelijke hoogtes. Hierdoor is een break aan de bovenkant waarschijnlijker dan een lager laagtepunt.

Toch is het mogelijk dat Bitcoin lager gaat. In dat geval moeten we hopen dat de munt zich sterk houdt op de rode zone. Maar aangezien de munt netjes boven de diagonale blauwe lijn is gesloten, lijkt het positieve vervolg groter dan de negatieve variant. Als Bitcoin uit dit patroon schiet kan het snel gaan, al zou een bullish of bearish scenario pas bevestigd worden als er daadwerkelijk een candle buiten deze zone sluit. Blijf deze levels en dit patroon goed in de gaten houden.

The post Analyse: Bitcoin koers daalde 8% in 6 uur, was dit alles? appeared first on BLOX | Nieuws.