Bitcoin is zojuist weer onder de grens van 70.000 dollar belandt. Hiermee beweegt de munt weer meer dan 3.000 dollar onder zijn all time high. Hoe staat de munt ervoor, en kunnen we binnenkort terug naar het hoogste punt ooit? Laten we naar de grafieken kijken.

Het grote plaatje

We beginnen zoals gewoonlijk met de wekelijkse grafiek, waar elke candle voor 7 dagen staat. Hierdoor kunnen we de belangrijkste prijslevels uit de grafiek halen. Deze zijn in de grafiek hieronder weergegeven als groene en rode zone.

De groene zone is op dit moment niet zo belangrijk meer, maar de rode variant zorgt op dit moment voor de nodige ondersteuning om hier verder te zakken. Dit is misschien hard nodig, aangezien Bitcoin op dit moment redelijk ‘overbought’ is. De vorige keer dat dit gebeurde op de wekelijkse grafiek, daalde de munt flink.

Dit kunnen we zien aan het roze vlak onderin de grafiek. Hier is een indicator te zien die we al een tijdje niet hebben gebruikt: de Relative Strength Index (RSI). Dit is een indicator waarmee men kan bepalen hoe Bitcoin ervoor staat berekend door middel van de relatieve kracht.

De RSI uit zich als de paarse lijn. Het vertegenwoordigt de sterkte van de afgelopen 14 candles. In dit geval dus de wekelijkse candles. En wat we zien is dat Bitcoin in het ‘overgekochte’ gebied zit. Dit is vergelijkbaar met de laatste maanden van 2020 en de eerste maanden van 2021.

Dit hoef niet per sé te betekenen dat Bitcoin binnenkort ook zo’n grote daling maakt als toen – de munt ging namelijk eerst nog een stukje omhoog – maar het is wel beter voor Bitcoin als de RSI lager staat. Het zou dus mooi zijn als deze indicator binnenkort naar beneden gaat.

BTC op korte termijn

Om meer te kunnen zeggen over de koers, pakken we ook even de 4-uurs grafiek erbij. Want ondanks de hoge wekelijkse RSI, lijkt BTC een interessant patroon te maken op de korte termijn.

De munt maakt namelijk ongeveer gelijke hoogtes, terwijl er ook steeds hogere laagtepunten worden gemaakt. Zoals je hieronder kan zien, lijkt de koers daardoor een opwaartse driehoek te maken. Dit is een bullish patroon wat meestal aan de bovenkant uitbreekt. In dit geval zou dat betekenen dat BTC op korte termijn langs zijn all time high kan.

Hiervoor is het wel belangrijk dat de munt niet onder de blauwe trendlijn en vooral niet onder de rode zone terechtkomt. In dat geval zou de munt een flinke duik kunnen maken, maar omdat de munt er nog steeds niet slecht uitziet op de 4-uurs grafiek, is dit waarschijnlijk een zorg voor later (als we ons daar al zorgen over moeten maken).

The post Analyse: Bitcoin koers beweegt weer onder 70.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.