Bitcoin heeft vannacht de halving gehad. Dit betekent dat het aantal Bitcoin dat in omloop komt, vannacht gehalveerd werd. Dit heeft op de langere termijn een positief effect op de prijs, maar zoals verwacht deed de koers niks op het exacte moment. Laten we naar de grafieken kijken.

De Bitcoin halving

We duiken eerst even kort in de halving en wat dit voor Bitcoin betekent. Het begrip ‘halving’ spreekt al redelijk voor zichzelf. De hoeveelheid Bitcoin die in omloop komt wordt ‘gehalveerd’. Dit betekent dat miners van niet meer 6,25 BTC is, maar 3,125 BTC krijgen per gedolven blok.

Bron: Coinwarz.com

Hierdoor wordt het minder aantrekkelijk om Bitcoin te minen, want de miners krijgen er simpelweg minder voor. Maar op de lange termijn is dit zeer positief voor BTC. De munt is namelijk erg beroemd geworden door zijn ultieme schaarste. Er komen in totaliteit maar 21 miljoen stuks hiervan in omloop.

En hoe minder er in omloop komen, hoe schaarser de munt wordt. Dit betekent dat de prijs veelal door vraag bewogen wordt. Het aanbood wordt namelijk steeds kleiner. Om dit even in perspectief te plaatsen: er komen dus in totaliteit 21 miljoen Bitcoin in omloop, waarvan er nu al 19,6 miljoen van zijn gemined.

Dit aantal gedolven Bitcoin wordt ook steeds kleiner – op dit moment dus nog 3,125 BTC per blok – totdat uiteindelijk de laatste Bitcoin in 2140 gemined wordt. Het aanbod is dus dermate klein, dat de vraag veel invloed heeft op de BTC prijs. De halving is dus zeker positief, maar alleen niet voor de korte termijn.

Wat deed de koers?

Bitcoin deed nauwelijks iets toen de halving plaatsvond. Dit hadden we al verwacht, aangezien het de vorige keer ook geen invloed had. Het is vooral de lange termijn waarop het invloed heeft – met bovenstaande uitleg als reden.

De koers is de afgelopen dagen gelukkig wel weer in de rode zone gekomen. Dit is een plek die erg belangrijk blijft sinds de munt uit zijn opwaartse driehoek-patroon is gevallen. De munt maakte een bearish retest, maar de rode zone blijft sterk genoeg om niet door de 60.000 dollar te zakken.

Zolang de munt hierin of hierboven blijft, is er niet veel aan de hand. De koersverwachting is nog steeds erg positief in dat geval. De munt maakt dan nog steeds hogere laagtepunten (op de lange termijn), wat wijst op een opwaartse trend. Het wordt pas gevaarlijk als BTC overduidelijk onder de rode zone terechtkomt. Blijf deze levels daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: Bitcoin koers beweegt nauwelijks na halving, blijft dit zo? appeared first on BLOX | Nieuws.