Bitcoin zit al een aantal weken tussen een koers van 31.400 dollar en 29.500 dollar en deed donderdagavond een poging om hier buiten te breken. Helaas is dat niet gelukt, terwijl het aandeel van Bitcoin in de cryptomarkt afneemt. Laten we naar de grafieken kijken.

Bitcoin dominantie

We beginnen deze analyse met een uitleg over Bitcoin dominantie: het aandeel van de markt wat uit Bitcoin bestaat. Op dit moment staat dat percentage rond de 50%, maar dat was afgelopen weken meer.

Tijdens de grote stijging die Bitcoin de afgelopen maand meemaakte, brak de dominantie uit de zijwaartse trend (twee onderste grijze zones) en nam hierdoor meer dan de helft van de markt in beslag. Dit bracht de dominantie boven de 50%.

Zoals ik vertelde in de vorige analyse over dominantie, kon dit aandeel minder worden door een enorme weerstand op de wekelijkse grafiek (bovenste grijze zone, in oranje cirkel). Als je had gekeken naar de verschillende scenario’s in die analyse, zag je dat we in dit geval te maken hadden met een dominantie die omlaag ging, terwijl de koers van Bitcoin omhoog ging.

Dominantie omlaag, koers omhoog

Dit scenario betekent het dat Bitcoin minder goed doet en er meer mensen in alt- of stablecoins zitten. Altcoins zijn op dat soort momenten een goede investering ten opzichte van Bitcoin, mits er niet heel veel geld naar stablecoins stroomt.

Dit was niet het geval, aangezien de dalende dominantie plaatsvond tijdens de gigantische stijging van XRP en andere altcoins. Over het algemeen leek het beter om in deze periode in altcoins te zitten, en misschien blijft dat nog wel een tijdje zo. De dominantie zit namelijk precies tussen zijn twee grijze zones, waardoor het onzeker is welke kant het opgaat.

De stijging van donderdag

Om dit beter te analyseren, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek van Bitcoin. Hier kunnen we de kleine stijging zien die gepaard ging met de dalende dominantie. Helaas werd BTC direct terug binnen de twee zwarte lijnen gedrongen. Hierdoor is het aannemelijk dat de munt hier vooralsnog tussen blijft.

Ik kan aanraden om nog steeds de koers in combinatie met de Bitcoin dominantie in de gaten te houden. Als een munt voor langere tijd zijwaarts beweegt, wordt dit meestal opgevolgd door een snelle daling of stijging. De vraag is alleen welke kant het opgaat. Deze richting, in combinatie met de dominantie, kan je dan weer een inzicht geven welke coins beter zijn.

The post Analyse: Bitcoin is weer minder dan 50% van de cryptomarkt appeared first on BLOX | Nieuws.