De koers van Bitcoin maakt geen hogere hoogtepunten, maar ook geen lagere laagtepunten. De bears en de bulls lijken het hierdoor niet eens te zijn over de rest van het koesverloop. Kan Bitcoin doorstijgen ondanks de grote hebzucht in de markt?

Is de opwaartse trend nog intact?

Om dat te analyseren gaan we kijken naar de 4-uurs grafiek van Bitcoin. Hier zien we een rood prijslevel wat we al meerdere malen hebben aangehaald in analyses. Deze zone zorgt ervoor dat de munt niet verder zakt dan zijn vorige laagtepunt. Het is zeer positief om te zien dat Bitcoin hier bovenuit is gekomen, maar de munt maakte wel een lager hoogtepunt.

In een opwaartse trend is het belangrijk dat hogere laagtes opgevolgd worden door hogere hoogtes. Op het moment dat dit niet het geval is, kan de munt terugvallen in een neerwaartse trend. Dit is nu het risico als de munt niet voorbij zijn vorige hoogte komt.

Deze combinatie – van hogere laagtes maar lagere hoogtes – wijst op onenigheid tussen kopers en verkopers. Ze kunnen het niet eens worden over de richting die Bitcoin op gaat. We zullen dus nog even moeten wachten om meer te zeggen over de toekomst van het koersverloop.

Blijf daarom vooral de trend, de zone, en de blauwe lijn in de gaten te houden. Enige verandering in de trend kan de doorslag geven voor de richting die Bitcoin opgaat. Tot die tijd kunnen we wel nog een blik werpen op de Fear and Greed Index. Dit is een indicator die meet hoeveel hebzucht en angst er in de markt aanwezig is.

Angst en hebzucht

Het is altijd goed om een idee te krijgen van het marktsentiment. Hoe hoger de angst, des te dichter BTC meestal bij een bodem zit. Maar ook het tegenovergestelde is waar. Daarom is het vaak gunstig als we een afname zien van de hebzucht.

In de grafiek hierboven betekent een cijfer van 100 dat er maximale hebzucht is, en een cijfer van 0 dat er veel angst heerst. De afgelopen weken beweegt dit cijfer boven de 70, wat redelijk hoog is, maar niet bizar hoog. Het zou daarom goed zijn als dit cijfer een beetje afneemt.

Tot die tijd is er weinig bijzonders te melden. De indicator maakt namelijk geen gekke bewegingen en lijkt redelijk stabiel in de afgelopen weken. Toch is het het waard om ook deze in de gaten te houden, mocht er een flinke verandering plaatsvinden.

The post Analyse: Bitcoin in onzekerheid terwijl hebzucht hoog blijft appeared first on BLOX | Nieuws.