De prijs van bitcoin is weer terug in het gareel. Een belangrijke opwaarts kanaal werd naar beneden toe verlaten, maar het bleek van korte duur. Is de weg omhoog weer gevonden of blijft het een beetje kwakkelen? Laten we gaan kijken naar de grafieken, maar eerst een samenvatting.

  • De prijs van bitcoin nadert de Bull Market Support band.
  • Candles laten positieve signalen zien.
  • Eerste weerstand: 42.230 dollar (38.700 euro).
  • Eerste (flinke) steun: 41.300 dollar (37800 euro.)

Trends & tools

In de grafiek waarin elke candle er één uur over heeft gedaan om zich te vormen staan een aantal lijnen. Het zijn trendlijnen (gekleurd) en lijnen die zijn voortgekomen door het plaatsen van de Fibonacci retracement tool. (Een populaire indicator die veel wordt gebruikt om weerstanden en support-niveaus inzichtelijk te krijgen.)

Ze geven aan op welke niveaus er steun en weerstand te verwachten is. Op 18 april was het even spannend. Toen dook de prijs even door de onderste blauwe lijn. Het is een oplopende trendlijn, dus zolang de prijs erboven blijft, blijft bitcoin in waarde stijgen. Toch werd het sentiment slecht omdat de prijs al zo’n 20% gezakt was toen het daar aankwam. Het is een belangrijke lijn en er werd op dat prijsniveau dan ook flink opgekocht.

Het is goed te zien waar koop- en verkooporders lagen; op weg naar boven werden, als treden van een trap, de verschillende lijnen getest en overwonnen. Tot aan de 0.382 fibonacci lijn, die ligt rond 42.230 dollar (38.700 euro, zie blauwe cirkel). Toen werd er even pas op de plaats gemaakt en daalde de prijs 3%. Om op deze grafiek bullish te blijven is het van belang dat de prijs snel terugkeert naar dit niveau.

Oplopende trend nog steeds valide

Hoe ziet het semi-bullish sentiment er uit op de daggrafiek? Wel, in één oogopslag is te zien dat het oplopende trendkanaal (blauwe lijnen) nog steeds valide is. Dat is positief. Maar de prijs zit nog wel in de gevarenzone.

Ik zie de onderste blauwe lijn als de gevarenzone, dus hoe verder de prijs daarvan verwijderd is, hoe beter. Dat betekent dat de prijs de komende tijd sneller zou moeten stijgen dan de lijn zelf.

De candle waar de pijl geplaatst is noemen we een bullish engulfing candle. Het ‘lichaam’ van deze groene candle overlapt volledig het ‘lichaam’ van de candle ervoor. Het is een signaal van een bullish omkeer van de trend. Er zijn er nog een aantal op deze grafiek te ontdekken. Bij de meeste (let op, niet bij allemaal) gaat de prijs daarna flink omhoog.

Bull market support band

Wordt er op de weekgrafiek ook zo’n bullish engulfing candle gevormd? Dat is heel goed mogelijk. De prijs van de huidige candle is hier namelijk ook lager geopend dan de candle ervoor, het enige wat de candle nog hoeft te doen, is hoger sluiten. Ongeveer 1,5% bovenop de huidige prijs; zou het lukken?

Als laatste wil ik nog even kijken naar de Bull Market Support band. Dat is een band die is opgebouwd uit 2 lijnen die een gemiddelde van de afgelopen 20 weken (rood) en 21 weken (groen) aangeven; niet alleen verschilt de periode, ook zijn ze op een iets andere manier berekend (verschil EMA en SMA). Er is een bullish cross in de band ontstaan; zie blauwe cirkel.

De de koers van bitcoin komt ondertussen ook dicht bij deze band. Als de prijs er boven geraakt zou dat een erg positief signaal zijn.

Vergelijken we situatie met de bovenste grafiek, dan zien we dat de onderkant van de band op het punt terecht is gekomen waar in de bovenste grafiek de blauwe cirkel staat. Dat maakt deze weerstand sterk, maar het lijkt erop dat de aanval wordt ingezet. Zo kan de prijs wederom, tree voor tree, omhoog.

The post Analyse: Bitcoin in het gareel appeared first on BTC Direct | Nieuws.